Suudi Arabistan: 13 İHA imha edildi

Suudi Arabistan, başkent Riyad ve stratejik önemi bulunan doğu bölgelerinde toplam 13 insansız hava aracını (İHA) imha ettiğini duyurdu. Bölgedeki ABD üslerini de kapsayan saldırı girişimi, İran'ın misilleme operasyonları kapsamında gerçekleştiği iddia edilen bir hareketlilikle eş zamanlı yaşandı. Savunma Bakanlığı, hedeflerin etkisiz hale getirildiğini açıklarken can kaybı veya hasar bildirmedi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, ülkenin başkenti Riyad ve doğu bölgelerini hedef alan hava saldırısı girişimlerinin engellendiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, gece saatlerinden itibaren tespit edilen toplam 13 insansız hava aracının (İHA) hava savunma sistemleri aracılığıyla imha edildiği bildirildi.

SALDIRININ DETAYLARI...

Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı bilgilere göre, toplam 13 İHA, hedeflerine ulaşmadan etkisiz hale getirildi.

Herhangi bir can kaybı veya maddi hasar meydana gelip gelmediğine dair henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı.

BÖLGESEL GERİLİM TIRMANIYOR

Söz konusu hareketlilik, bölgede 28 Şubat’tan bu yana devam eden saldırı dalgasının bir parçası olarak görülüyor. İran, ABD ve İsrail’in operasyonlarına misilleme olarak 7 Arap ülkesindeki ABD üslerini ve kritik noktaları füze ve İHA’larla hedef alıyor.

Son olarak İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), Suudi Arabistan'ın doğusunda yer alan ve ABD güçlerine ev sahipliği yapan el-Harc kentindeki Prens Sultan Hava Üssü'ne yönelik saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Riyad yönetiminden İHA’ların kalkış noktasına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. (AA)

Dünya Haberleri