Rusya'dan Donbas'a roket saldırısı: 10 ölü

Rusya'ya ait Uragan roketlerinin, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde beş katlı bir apartman bloğuna isabet ederek binanın çökmesine yol açmasının ardından en az 10 kişinin öldüğü ve daha fazlasının da mahsur kalmasından endişe edildiği bildirildi.

Böyleye ait acil durum servisi, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Çasiv Yar kasabasındaki saldırıda ölenlerin sayısını 10 olarak verirken, kurtarma çalışmalarının hala devam ettiğini belirtti.

En az 34 kişi yıkıntıların altında kaldı

Donetsk Bölge Valisi Pavlo Kirilenko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada en az 34 kişinin yıkıntıların altında kalmış olabileceğini söyledi.

'Terör saldırısı'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin özel kalem müdürü Andriy Yermak, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda saldırıyı "yeni bir terör saldırısı" olarak nitelendirdi ve bu nedenle Rusya'nın "terörizmin devlet destekçisi" olarak tanımlanması gerektiğini söyledi.

Yasa tasarısı sunulmuştu

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) iki senatör, Rusya'ya bu tanımın uygulanmasını öngören bir yasa tasarısı sundu. Senatörler perşembe günü Kiev'e yapacakları ziyaret sırasında tasarının oylanacağından emin olduklarını ifade ettiler.

İddiaları reddediyor

Ukrayna'yı askerden arındırmak için "özel bir askeri operasyon" yürüttüğünü söyleyen Rusya ise sivilleri hedef aldığını reddediyor.

halktv.com.tr DIŞ HABERLER

Dünya Haberleri