Meksika'da tarihin en büyük fentanil operasyonu

Meksika'nın Sinaloa eyaletinde, ordu ve ulusal muhafızların ortak düzenlediği operasyonda yarım tondan fazla fentanil ele geçirildi.

Meksika basınında çıkan habere göre, yetkililer el konulan fentanilin miktar açısından tarihi olduğunu belirterek, operasyonunun Culiacan kentindeki bir depoda yapıldığını bildirdi.

Kamu Güvenliği Müsteşarı Ricardo Mejia, yaptığı açıklamada, el konulan fentanilin için, "Bu ölümcül ilaca yapılan baskın tarihin en büyüğüdür" ifadesini kullandı.

10 kişi gözaltında

Mejia, uyuşturucu karteline mensup 10 kişinin gözaltına alındığını kaydederek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Morfinden 100 kat daha güçlü

Yapılan tıbbi araştırmalarda, sentetik ağrıkesici olarak bilinen fentanilin morfinden 100 kat daha güçlü olduğu ve iki miligram alındığı taktirde ölümcül olduğu ortaya çıkmıştı.

Çin'den kaçak yollarla getiriliyor

ABD'de on binlerce kişinin ölümüne yol açan fentanilin neredeyse tamamının Çin'den kaçak olarak getirtilen öncü kimyasallar sayesinde Meksika'da üretildikten sonra ABD'ye yasa dışı yollarla sokulduğu biliniyor.

Prince de fentanil kurbanı

Dünyaca ünlü şarkıcı Prince, 21 Nisan 2016'da 57 yaşındayken yanlışlıkla aşırı dozda fentanil aldığı için hayatını kaybetmişti.

Dünya Haberleri