Liz Truss'ın telefon numarası sızdırıldı: Sadece 6,49 sterlin

İngiltere Başbakanı Liz Truss ve diğer 25 kabine üyesinin, kişisel cep telefonu numaralarının bilgisayar korsanları tarafından çalındıktan sonra internet üzerinden satışa çıkarıldığı bildirildi.

Mail on Sunday gazetesi, İngiltere Başbakanı Liz Truss ve 25 kabine üyesinin çalınan numaralarının, erişimi sadece 6,49 sterlin olan, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait bir internet sitesinde göründüğünü söyledi.

Gazeteye göre listede yer alanlar arasında Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, Savunma Bakanı Ben Wallace, Dışişleri Bakanı James Cleverly ve İçişleri Bakanı Suella Braverman da bulunuyor. İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer da dahil olmak üzere İşçi Partisi gölge kabinesinin yedi üyesinin numaralarının da sitede mevcut olduğu belirtildi.

'Eski ve yanlış'

Bu bilgilerin ifşa edilmesi, bakanların güvenliğinin tehlikeye girebileceği ve yabancı istihbarat örgütlerinin bu bilgilere erişip kullanabileceği endişelerini beraberinde getirdi.

Hükümet rapor hakkında doğrudan yorum yapmayı reddetti ancak bir sözcü, bu tür sitelerin varlığından haberdar olduklarını ancak bu sitelerdeki verilerin çoğunun "eski ve yanlış" olduğunu söyledi. Sözcü, bakanlara kişisel verilerinin nasıl korunacağı konusunda düzenli olarak güvenlik brifingleri verildiğini de sözlerine ekledi.

14 milyardan fazla veriye sahip olduğunu iddia ediyor

Mail on Sunday, adını vermediği internet sitesinin, on yıldan daha uzun bir süre öncesine dayanan siber saldırılarda çalınan 14 milyardan fazla "gizliliği ifşa edilmiş varlık" dosyasına sahip olduğunu iddia ettiğini söyledi. Gazete, Las Vegas'ın "düşük piyasa bölgesi" olarak tanımladığı bir yerde ofisi bulunan internet sitesinin arkasında kimin olduğunun belirsiz olduğunu belirtti.

Dünya Haberleri