Lavrov: Rusya'nın tek hedefi Ukrayna'nın doğusu değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 5'inci ayına girmek üzere olan Ukrayna savaşına dair Moskova'nın yeni hedeflerini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'daki yeni hedefini açıkladı. Saldırılarını Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yoğunlaştıran Rusya, yeni savaş stratejisini açıklayarak Batı ülkelerine hedeflerinin değiştiğini gösterdi. Lavrov, savaşta Rusya'nın tek hedefinin Ukrayna'nın doğusu olmayacağını duyurdu.

Batılı ülkelerin Kiev yönetimine silah desteğinin sürmesinin Kremlin'in stratejisini değiştirdiğini belirten Lavrov, "Coğrafi hedefler artık farklı. Hedefler artık sadece DNR ve LNR* ile değil, aynı zamanda Herson bölgesi, Zaporizhzhia bölgesi ve bir dizi başka bölge ile ilgili" dedi.

Rusya'nın hedeflerinin buradaki özerk cumhuriyetler ile sınırlı olmayacağının altını çizen Lavrov, Batı'nın Kiev'e uzun menzilli füze vermesi durumu için, "Böyle bir durumda Ukrayna'daki hedeflerimiz daha da ileriye gidecek" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Lavrov, daha önce Interfax haber ajansına verdiği röportajda, "Tehlike ciddi ve gerçek, hafife alamazsınız" demişti. NATO'nun Ukrayna'ya silah yardımı yaparak Rusya ile "vekalet savaşına" girdiğini belirten Lavrov, Rusya'nın bu silahları hedef alacağını ifade etmişti.

*Bağımsızlıklarını tek taraflı ilan eden Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinden bahsediyor.

Dünya Haberleri