Dışişlerinden İsrail'e 'Atatürk' Yanıtı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Erdoğan'a yönelik sosyal medya açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi. Bakanlık, Katz'ın ifadelerini “saygısızlık, yalan ve iftira” olarak nitelendirirken, İsrail’in Gazze’deki politikalarını da kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayı sert bir şekilde eleştirdi.

Katz, Erdoğan’ın NATO zirvesinde İsrail ile işbirliğine karşı durduğunu duyurmasını eleştirirken, Türkiye’yi Hamas ve İran’ı desteklemekle suçladı ve Atatürk’ün mirasını "utandırmakla" itham etti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: YALAN VE İFTİRADAN İBARET

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Katz’ın ifadeleri “saygısızlık, yalan ve iftiradan ibaret” olarak nitelendirildi ve bu tür beyanların bölgedeki gerçek gündemi değiştirmeyeceği vurgulandı. Türkiye'nin Filistinli kardeşlerinin haklarını savunma konusundaki kararlılığının devam edeceği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, “İsrail Hükümeti, masum Filistinlileri öldürerek iktidardaki ömrünü uzatmaya çalışmakta; izlediği politikalarla bölgemizde huzursuzluk ve istikrarsızlığa neden olmaktadır” denilerek, İsrail’in Gazze’de uyguladığı politikaların eleştirildi. Ayrıca, İsrail’in kalıcı bir ateşkese razı olması gerektiği ifade edildi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANININ PAYLAŞIMI:

@RTErdogan, @NATO zirvesinde NATO'nun İsrail ile işbirliği yapmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Öncelikle Erdoğan, hiçbir şeye sen karar vermiyorsun. Üstelik Hamas'ın ve İran şer ekseninin katillerine, tecavüzcülerine destek veren Türkiye gibi bir ülkenin NATO'ya üye olmaması gerekiyor.

Atatürk'ün mirasını utandırıyorsunuz!

Dünya Haberleri