Botoksa, Dolguya Para Vermeyin! Erken Kırışmak İstemiyorsanız Herkesin Mutfağında Bulunan Bu Ürünü Tüketsin
Cilt kırışıklığı sevmeyen birçok kadın botoks ya da dolgu gibi işlemlere binlerce lira para bırakıyor. Kırışıklığı olmayan ise erkenden kırışmamak için çeşit çeşit cilt bakım ürününe para harcıyor.
Cilt yaşlanmasını önlemek aslında çok kolay. Hemen hemen herkesin mutfağında bulunan vitamin depoları yüzdeki kırışıkları önleyerek, cildi pürüzsüzleştiriyor. Öte yandan hastalıklara karşı koruyan bu besinler cilt yapınızı daha parlak, güzel ve genç gösteriyor. Peki, cilde iyi gelen besinler neler? İşte detaylar...
Yaşlanmayı geciktiren hastalıklara karşı savaşan besinler çok uzağızda değil. Neredeyse hepsi mutfağınızda var.
Ancak bunun için düzenli ve sağlıklı beslenme çok çok önemlidir. Eğer diri ve genç bir vücut istiyorsanız sağlıklı besinlere yönelmeniz şart...
Peki yaşlandırmayı geciktiren, vücudu gençleştiren besinler hangileri? Hangi besinler bizi daha genç gösterir? İşte yedikçe gençleşeceğiniz o besinler...

SARIMSAK:
Sarımsak hem doğal antibiyotik hem de içeriğinde bulundurduğu vitaminlerle tam bir direnç savaşcısı. İçerisinde bulunan selenyum ve antioksidanlar ile sarımsak radikalleri nötralize etmeye yardımcı olur.

ZEYTİN YAĞI:
Bundan yaklaşık 40 yıl önce bile Yunanistan'da Girit adasında yapılan bir çalışmada tekli doymamış yağ asitlerinin kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltabileceği bulunmuş. Şimdi ise yapılan çalışmalar bize zeytinyağının içerisinde yaşa bağlı hastalıkların önlenmesine yardımcı olan güçlü antioksidan ve polifenollerin olduğunu gösteriyor. Salatalarınıza zeytinyağı ilave ederek yağda eriyen vitaminlerin alımını artırabilirsiniz.

ALYUM SEBZELERİ:
Soğan, arpacık soğanı, taze soğan, kırmızı soğan, kuru soğan, pırasa, kuru ve taze sarımsakta bulunan sülfid bileşenleri detoksifikasyon enzimlerinin aktivitelerini artırmaktadırlar. Bu sebzeler antioksidan özellikler de sergilerler. Cildi de korurlar.

MUZ:
Listemizin ilk sırasında muz yer almakta. Düzenleri olarak muz tüketip güzel bir uyku çekersek kaslar gevşer ve vücut açılır. Aynı zamanda muz mutlu ve uyku hormonlarının oluşumunu artıran bir amino asit olan triptofan bakımından zengindirler.

MADEN SUYU:
Tam bir mineral deposudur. Cildi besler, parlaklık ve tazelik verir. Günde 1 - 2 bardak içilebildiği gibi buz kalıplarına dondurularak veya pamukla cilde yedirilebilir. Doğal bir tonik olarak görülebilir. Ancak piyasada satılan meyveli alternatifleri yerine sade olanları tercih etmek gerekmektedir.

BALIK:
Kan dolaşımını düzenleyerek hücrelere daha fazla oksijen taşınmasına ve cildin gençleşmesine yardımcı olmaktadır. Somon, uskumru ve ton balığı gibi yağlı balıklar omega 3 yağ asitlerinden daha da zengin olduğu için tercih edilmelidir. Ancak balığı kızartmak yerine; ızgara, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlamak gerekir.

KIRMIZI BİBER:
1 orta boy kırmızı biber yaklaşık 64 mg C vitamini içerir ve günlük C vitamini ihtiyacımızı karşılamaya yeter. C vitamini kollajen yapımını desteklediği için cilt sağlığı için önemli vitaminlerdendir. Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre kollajen cildin dokusunu, elastikiyetini ve nemini dengeler. Salatalarınıza kırmızı biber ekleyerek cilt sağlığınızı desteklemeye ne dersiniz?

BRASİKA SEBZELERİ
Brüksel lahanası, brokoli, turp, karnabahar, hardal otu, pazı, tere, marul, şalgam, kırmızı, beyaz ve karalahana vücudun toksik maddelerden arınması için çalışan detoksifikasyon enzimlerini aktive eder. Akne tedavisinde ve cildin elastikiyetini korumasında etkilidir.

YAĞLI TOHUMLAR (CEVİZ, BADEM, YERFISTIĞI, FINDIK):
İçerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidan ve detoksifikandır. Yüksek enerji içerikleri nedeniyle aşırıya kaçmadan tüketilmesi tavsiye edilir.

MAYDANOZ:
Ödem denilince ilk akla gelen besinlerden biridir. Cilt sıkılaşmasına da yardımcıdır. Ispanak, roka, marul gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi maydanoz da göz çevresindeki mor halkalar ve sivilceler için faydalı etkiler göstermektedir.

HAVUÇ:
Sarı ve turuncu renkli sebzeler güneşten koruyucudur. Nemlendirici özelliktedir, cilt kurumasını önlemeye yardımcıdır. Aynı zamanda ciltteki elastikiyeti korur. Özellikle beta karoten içerikleri ile kollajen hasarını en aza indirir, yaşlanmayı geciktirici etkiler gösterirler.