Prof. Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi coronavirüs servisinde sağlık emekçilerinin durumu

Prof. Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi coronavirüs servisinde sağlık emekçilerinin durumu
Coronavirüs vakalarının tedavisi ile ilgilenen sağlık emekçilerine maskeleri iki saatte bir değiştirilmesi önerilirken; günlük tek maske verildiği ve başka servislerde çalışan sağlık emekçilerinin teçhizatlarının yetersiz olduğu öğrenildi.

Haber: İrem Yıldırım

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) testinin yapıldığı 25 hastaneden biri olan Prof. Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan bir hemşirenin coronavirüs teşhisiyle karantina altına alındı iddia edildi. Hastane kaynaklarından edindiğimiz iddiaya göre, Prof. Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11. kat ve 5. kattaki servisler coronavirüs tedavisi için ayrılmış vaziyette. Coronavirüs vakalarının tedavisi ile ilgilenen sağlık emekçilerine maskeleri iki saatte bir değiştirilmesi önerilirken; günlük tek maske veriliyor. Aynı zamanda coronavirüs servisinde görev yapan sağlık emekçilerinin teçhizatlarının olduğu fakat kullanılması önerilen çizmelerin henüz olmadığı belirtildi. Çizmeler olmadığı için şu an uzun galoşlar kullanılmakta olduğu hasta kaynakları tarafından ifade edildi. Coronavirüs servisinde çalışan sağlık emekçilerinin yanı sıra diğer servislerde çalışan personele virüsten korunma amacıyla gerekli malzemelerin yeterli sayıda verilmediği de hastane kaynakları tarafından öğrenilenler arasında. Hastanede çalışan bir hemşirenin Anadolu Adalet Sarayı'nda çalışan eşine taşıması yoluyla coronavirüsün yayılmış olması iddiası da sağlık emekçilerine yönelik yeterli önlem ve tedbirin alınıp alınmadığı ve bunun da virüsün daha hızlı yayılmasına sebep olup olmadığı tartışmalarını artırıyor.

Hangi durumlarda test yapılıyor?

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, coronavirüsle mücadelenin yolu yapılan test sayısını artırmaktan geçiyor. Hastane kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre; hastalara öncelikle bilgisayarlı tomografi çekiliyor, tomografi sonucunda eğer ciğerlerinde lezyonlara rastlanırsa coronavirüs testi yapılıyor. Hastaneye gelen hastalara da ağır semptomlar göstermiyorsa evlerine gitmeleri gerektiği ve durumları ağırlaşana kadar evde kalmaları, konuşamaz ve nefes alamaz hale geldiklerinde ise hastaneye gelmeleri gerektiği söyleniyor.

Hastanede çalışan hemşire karantina altına alındı, Anadolu Adliye'sinde çalışan eşine coronavirüs teşhisi konuldu

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda geçtiğimiz hafta 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli kâtip U.E.'ye coronavirüs teşhisi konulmuştu. Hastane kaynaklarının iddiasına göre karantina altına alınan hemşirenin eşi Anadolu Adliye'sinde çalışan ve coronavirüs teşhisi konulan kâtip. Hemşirenin coronavirüs taşıyıcısı olduğu ve İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda çalışan eşine taşıması yoluyla coronavirüsün yayılmış olduğundan şüpheleniliyor. 

Etiketler :