'Geleceğe Dönüş' Filminde Kritik Tarih!

'Geleceğe Dönüş' Filminde Kritik Tarih!
Robert Zemeckis’in yönetmenliğini yaptığı, Back to the Future (Geleceğe Dönüş) üçlemesinin ikinci filminde geleceğe giden karakterler 21 Ekim 2015 Çarşamba gününe gitmişti.1985’da çekilen üçlemenin ikinci filminde, zaman...

Robert Zemeckis’in yönetmenliğini yaptığı, Back to the Future (Geleceğe Dönüş) üçlemesinin ikinci filminde geleceğe giden karakterler 21 Ekim 2015 Çarşamba gününe gitmişti.

1985’da çekilen üçlemenin ikinci filminde, zaman yolculuğu yapan karakterler, 21 Ekim 2015 Çarşamba gününe geliyorlar. İzleyiciler, bilim-kurgu, macera ve komedi türündeki filmde anlatılan dünyanın bugünkü dünyadan çok daha farklı olduğu gerçeğini, sosyal medya hesaplarında, gündemin önemli başlıklarına taşıdılar.

1985 yılında vizyona giren ve dönemin en popüler bilim kurgu filmi olan Geleceğe Dönüş'te Michael J. Fox'ın canlandırdığı Marty McFly, filmin ikinci serisinde DeLorean marka otomobili ile zaman yolculuğu yapmış, geleceğe gitmişti. İşte o gün tam olarak da bugün aslında. 21 Ekim 2015...

1985 yılında yola çıkan McFly, 30 yıl sonrasına gitmeyi başarmıştı. Ancak McFly'ın gittiği gelecek bugünkünden elbette çok farklıydı.

NÜKLEER ENERJİYİ KULLANAN DELOREAN

Filmde zaman makinesi olarak kullanılan ve yakıt olarak nükleer enerjiden faydalanan DeLorean otomobil, bu şekilde zamanda yolculuk yapmayı mümkün kılıyordu. Ancak günümüzde kullanılan araçların hemen hiçbiri nükleer enerjiden faydalanmıyor.

 UÇAN DELOREAN

DeLorean'ın bir diğer özelliği de uçabiliyor olmasıydı. Ancak günümüzde uçan arabalar halen konsept olarak karşımıza çıkıyor ve uçan arabaların olduğu bir hava trafiği elbette söz konusu değil.

 KENDİ KENDİNE BAĞCIKLARINI BAĞLAYAN AYAKKABI

Filmde görülen bir diğer ileri teknoloji ürünü ise kendi kendine bağcıkları bağlanan ayakkabılardı. Ayakkabayı giyen McFly'ın ayakkabısının bağcıkları kendi kendine bağlanıyordu. Ancak bugün için bu tip bir ayakkabı elbette yok; en azından şimdilik!

 UÇAN KAYKAY

Filmde görülen uçan kaykay yani hoverboard, McFly'ın havada süzülmesine ve bu şekilde yol kat edebilmesine olanak veriyordu. Su üzerinde gidemeyen ve yerden kısa bir mesafe havada durabilen uçan kaykaylar bugün tam olarak yapılmış olmasa da, ona yakın bir ürün Lexus isimli bir firmadan geldi.

Lexus, geçmişte birçok denemesi başarısız olan uçan kaykayı gerçeğe dönüştürmek için Barcelona yakınlarında özel bir park inşa etti. Uçan kaykay, şu an sadece yüzeyinin altı manyetik raylarla döşenen bu parkta kullanılabiliyor. Kaykay ve yerin altındaki mıknatısların birbirini itmesi sayesinde, kaykay havada kalıyor. Soğutma amaçlı kullanılan sıvı nitrojen, kaykayın dumanlar saçan görüntüsünü kazandırıyor.

GELECEKTE HAVA DURUMU

Geleceğe giden McFly, hava durumunun o an nasıl olacağını, yağmurun ne zaman, hangi saatte başlayacağını ve fırtınanın ne zaman dineceğini anında öğrenebiliyordu. Söz gelimi yağmurun yoğun olduğu bir anda hava durumu raporu yayınlanıyor ve tam 2 dakika sonra yağmurun keseceğinden bahsediliyordu ve denilen vakitten salise şaşmadan bu tahmin gerçekleşiyordu. Bugün ise hava durumunda bu kadar kesin tahminler halen yapılamıyor.

ÖLÇÜLERİ DEĞİŞEBİLEN GİYSİ

McFly'ın gelecekteyken üzerine giyindiği özel tulum, otomatik kurutma sistemini içinde barındırıyor, vücut ölçülerine göre kendini şekillendirebiliyordu. Yani hemen herkes, aynı tulumu giyebiliyor, tulum kendini değiştirerek kişinin vücut ölçülerine göre kullanılabiliyordu.

AKIM KAPASİTÖRÜ

Akım kapasitörü olarak da bilinen ve DeLorean'da kullanılan sistem, zaman yolculuğunu mümkün kılıyordu. Ancak filmdeki profesörün geliştirdiği akım kapasitörü sadece hayal olarak kaldı.