Çeşmeliler Klasik Müziğe Doydu

Çeşmeliler Klasik Müziğe Doydu
Çeşme'de düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali sona erdi.Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali, Aya Haralambos Kilisesi'nde yapılan kapanış konseriyle sona erdi. Festival kapsamında...

Çeşme'de düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali sona erdi.

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali, Aya Haralambos Kilisesi'nde yapılan kapanış konseriyle sona erdi. Festival kapsamında çeşitli yerlerden gelen birçok genç, dünyaca ünlü virtüözlerden keman, viyola ve viyolonsel dersi alma fırsatını yakaladı.

Çeşme Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali, Aya Haralambos Kilisesi'nde yapılan kapanış konseriyle sona erdi. 7-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festival, yedi gün boyunca ilçede müzik dolu günler yaşattı. Dünyaca ünlü virtüözlerden uzmanlık eğitimi almak isteyen genç müzisyenler, yerkürenin dört bir yanından ilçeye geldi. Prof. Lukas David ve Prof. Bernhard Hartog'tan keman, Prof. Sybille Langmaack'tan viyola, Prof. Michaela Fukaova'dan viyolonsel dersi alma şansını elde etti.

DUAYENLER, AYA HARALAMBOS SAHNESİNDE

Kapanış etkinliğinde düzenlenen dört klasik müzik konseri, dinleyicileri klasik müziğe doyurdu. Tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nin muhteşem akustiğe sahip atmosferinde gerçekleşen konserlerde, dünyaca ünlü duayen Prof. Lukas David başta olmak üzere Prof. Anja David, Prof. Sybille Langmaack, Mehmet Yasemin, İmge Tilif, Gözde Yaşar ve Camerata Saygun Oda Orkestrası kulakların pasını sildi. Müzikseverler, dakikalarca ayakta alkışladı. Akademi süresince büyük ustalardan uzmanlık dersi alan öğrenciler de konserlerinde adeta profesyonelleri aratmadı.

VİRTÜÖZLERLE AYNI SAHNEYİ PAYLAŞTILAR

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali'nin ilk kez gerçekleştirilmesine rağmen ulaştığı başarıdan duydukları memnuniyeti dile getiren CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje, yetenekli gençleri dünyaca ünlü duayenlerle bir araya getirdi. Klasik müzik konserleriyle kulakların pası silinirken, yetenekli gençlerimizin virtüözlerle aynı sahneyi paylaşma şansını elde etmesini de sağladı. Genç müzisyenlerin bazıları, dinleyiciler önünde ilk kez sahneye çıktı. Böyle anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz" dedi.

RAHMETLİ EŞİNİN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Amacının sanatı başta çocuklar olmak üzere kitlelere ulaştırmak olduğunu ifade eden Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Çiğdem İyicil, böyle bir etkinliğin eşi Nuri İyicil'in de hayali olduğunu belirterek, "Kapanış konserini yaptığımız bugün, aynı zamanda rahmetli eşimin doğum günüydü. O da bugün aramızda olmayı çok isterdi. Akademimize çocukların katılımı inanılmazdı. İlk etkinlik olmasına rağmen çok başarılı sonuçlar elde ettik. Başta Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç olmak üzere destekleyen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.