İmamoğlu: Yönetimi kadınlardan oluşan Fatma Ana Cemevi 2021’de bitecek

İmamoğlu: Yönetimi kadınlardan oluşan Fatma Ana Cemevi 2021’de bitecek
Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı iken temelini attığı “Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi”nde incelemelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı iken Kavaklı Mahallesi'nde yapımına başlanan “Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi”nde Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ile incelemelerde bulundu.

İmamoğlu, Cemevi inşaatının kendisinin döneminde açılan uluslararası yarışma süreciyle başladığını belirtti.

İmamoğlu şöyle dedi:

"Burada yapının ortaya çıkması kadar, nasıl işlevsel hale gelmesi de önemli. Burada bir kadın teması geliştirdiler. Ve ilk defa bir cemevinin tüm yönetimi kadınlardan oluştu. Adı, Fatma Ana Cemevi konuldu. Aslında Alevi yurttaşlarımızın talebiyle bu olgunlaştı; onu da söyleyelim. Dokunuşuyla, bir cemevinin işletilmesi, hayata dahil olması ve ibadethane fonksiyonunda böyle bir hassasiyetin gözetilmesi yönüyle de çok kıymetli bir açılım. Bu manada Başkan’ımızın bu yaklaşımı, ortak akılla karar alma yönlenişi ve şu şekilde sonuca erdirilmesi muazzam bir şey. Umut ederim burada, Alevi vatandaşlarımızın ibadetlerini yaptıkları esnada da gelir, eşlik ederiz. Buradaki maneviyatı, huzuru hep birlikte hissederiz.”

"Alevi vatandaşlarımıza 2021 yılında hediye edeceğiz"

"Buranın bir benzeri yok. Biz, aslında bu yaklaşımın, bir ilham kaynağı olacağını da düşünüyoruz. İstanbul’da da bu anlamda ve bu yaklaşımda da Alevi vatandaşlarımızın talepleri var. Çok sıkışık noktalarda ibadetlerini yapmak zorunda oldukları yerler var. Şu anda Büyükşehir Belediyesi olarak da bu alanlarda, aynı bu tarzda ve bu yaklaşımla, katılımcı modellerle yeni cemevleri yapmak istiyoruz. İstanbul halkına, Alevi vatandaşlarımıza umut ediyorum 2021 yılında hediye edeceğiz. Öyle de bir yol haritamız var. Ne yazık ki geçmiş dönemde alelacele, kaçak, mahalle içine sıkıştırılmış bir şekilde ibadethanelerini yapma çabası, ne acı ki istenilen, o maneviyata uygun mekanlar oluşturmadı. Şimdi onu, bu şehrin hassasiyeti, vicdanı, bu şehrin o tarihlere sair, herkesi kucaklayan anlayışı çözüme kavuşturacağız”