Zonguldak'ta CHP'lilerden 'Tecavüz' Protestosu

Zonguldak'ta CHP'lilerden 'Tecavüz' Protestosu
CHP Zonguldak İl Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, 19 yaşındaki E.F.P.'nin İstanbul Kadıköy'deki Bağdat Caddesi'nde saat 03.00'te tecavüze uğramasını aynı saatte protesto etti.CHP Zonguldak İl Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri,...

CHP Zonguldak İl Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, 19 yaşındaki E.F.P.'nin İstanbul Kadıköy'deki Bağdat Caddesi'nde saat 03.00'te tecavüze uğramasını aynı saatte protesto etti.

CHP Zonguldak İl Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, 19 yaşındaki E.F.P.'nin İstanbul Kadıköy'deki Bağdat Caddesi'nde geçen pazar günü sabaha karşı saat 03.00'te tecavüze uğramasını aynı saatte protesto etti.

Zonguldak Valiliği önünde yapılan eyleme, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve CHP İl Kadın ve Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 40 kişi katıldı. Geçen 24 Ocak'ta Bağdat Caddesi'nde üniversite öğrencisi E.F.P.'nin tecavüzüne uğramasına tepki gösteren grup, 'Her yerde, her saatte, her koşulda insanlık suçlarına karşıyız!' yazılı pankart açtı.

Basın açıklaması yapan CHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, acı olanın çoğu kadının genellikle bedelini canıyla ödediği bu iğrenç olayların sonunda faturanın yine kadına çıkartılması olduğunu söyledi. Mağdur kadının olayın travmasını atlatamadan kendisine yapılan ağır eleştiri ve suçlamalar ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Kır, şöyle dedi:

"Kadın olup elbise giymek, çalışmak, gülmek, gezmek, araba kullanmak, istediği yerde istediği satte özgürce oturmak suç değildir. Özgecan cinayeti ile yaşadığımız acıdan ve utançtan ders almamış gibiyiz. Kadınlarımızın bu vahşeti yaşamaması için Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekli yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyoruz."

Grupta bulunanlar, tecavüzü alkışlarla protesto ettikten sonra dağıldı.