YSK Başkanı Ahmet Yener'den yeni açıklama: Yayın yasağı ne zaman kalkacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, sandıklar kapanır kapanmaz saat 17:00'de kameralar karşısına geçti ve bir açıklama yaptı. Yener, "Sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandıkların veri girişleri sisteme verilmeye başlanmıştır" dedi. Yener, yayın yasaklarının ne zaman kaldırılacağı yönündeki sorulara da yanıt verdi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, saat 16:30'da yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına ilişkin yayın yasağının ne zaman kaldırılacağıyla ilgili konuştu.

YSK binası önünde konuşan Yener, Kurul'un toplantıya geçeceğini ve yayın yasaklarının hangi saatte kaldırılacağına karar vereceklerini söyledi.

Yener, basın mensuplarına "Saat 21.00'da ilan edilen yayın yasağıyla ilgili yasağın kaldırıldığı saati ilan etmeden seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamada bulunmamanızı talep ediyoruz" uyarısında bulundu.

YSK BAŞKANI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Türkiye'de sandıklar saat 17:00 itibariyle kapandı. Sandıklar kapanır kapanmaz yeni bir açıklama yapan YSK Başkanı Yener, şunları söyledi:
"Ülke genelinde 34 siyasi partinin yarıştığı 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Bu olaylar neticesinde yararlananlara acil şifalar diliyoruz, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgileri SEÇSİS'e (Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi) girilmeye başlanmış olup, veri akışı devam etmektedir. Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerimizde tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yener, yayın yasağı ile ilgili kurulun toplanıp, değerlendirme yapacağını belirtti.