Yılmaz Özdil'in Bitez'deki villası incelendi

Yılmaz Özdil'in Bitez'deki villası incelendi
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in, Bodrum-Bitez'de eşi adına satın aldığı villa, 'kaçak yapı' olduğu iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince incelendi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in, İmar Barışı'ndan sonra kaçak yaptırdığı iddia edilen Bodrum'un Bitez ilçesindeki villası Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince incelendi.

Özdil'in Aktur sitesinde bulunan villasında, parsel kaydırma yöntemiyle evini büyüttüğü iddia edilmişti. Bunun üzerine soruşturma başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, evin ada parselini inceledi.

Özdil'in villasını ve yanındaki bir başka evi incelemeye alan ekipler, bölgenin alt kısmında bulunan sahil şeridindeki yapıları da incelemek için kayıt açtı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise işin peşinde olduklarını Facebook'ta yaptığı paylaşımlarla duyurdu.

Aras şu ifadeleri kullandı:

Bitez-Aktur’da basına konu olan parsel ve mülkle ilgili Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle inceleme yaptım. İnceleme sonuçlanınca kamuoyu tüm detaylarıyla bilgilendirilecektir.

Yılmaz Özdil'in villası hakkındaki iddialar

İddiaya göre Özdil, Bodrum'un Bitez ilçesinde eşi Hülya Özdil adına villa satın aldı ve ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yaptırdı. Villa, Aktur A.Ş.'den 4 milyon 600 bin liraya satın alındı. Yapı, yürürlükte olan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu. Bodrum Belediyesi yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve işyeri- iki bağımsız bölüm-142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı tanzim etti ve bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. Böylece imar planlarında ticari alan vasfı olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.

Etiketler :