Yeni Şafak: ‘Mossad ajanı’ teravih namazı sonrası camide vaaz veriyordu

Yeni Şafak: ‘Mossad ajanı’ teravih namazı sonrası camide vaaz veriyordu
Yandaş Yeni Şafak gazetesi, israil istihbaratı adına 'casusluk yaptığı' iddiasıyla Hatay'da gözaltına alınan kişinin camilerde vaaz verdiğini iddia etti.

Hatay Kırıkhan’da yaşayan bir kişi, Mossad adına casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Suriye uyruklu S.T. isimli kişi için, “Bu adam teravih namazından sonra camide kalanlarla sohbet ediyordu. Ayet, hadis okuyordu” bilgisi paylaştı.

Türkiye’de israil istihbaratı adına çalıştıkları iddia edilen ve gözaltına alınan 34 kişiden 15’i tutuklanmıştı. Olayla ilgili ilginç bir ayrıntıyı ise iktidara yakın yayın organı Yeni Şafak gazetesi paylaştı. Gazetenin iddiasına göre İsrail istihbaratına çalışan Suriyeli S.T. isimli şahsın geçen yıl Hatay Kırıkhan’da camide namaz sonrası vaaz verdiğini yazdı. S.T.’nin Kırıkhan’daki faaliyetleri, gözaltı fotoğraflarının medyaya yansımasıyla ortaya çıktı.

Gazete haberinde, Kırıkhan’da yaşayan M.E.Ç.’nin, Suriyeli S.T.’ hakkındaki “İki Işıklı Camii de bunlardan biriydi. Ramazan ayında iftardan sonra camiye teravih namazı için gidiyordum. Bu adam teravih namazından sonra camide kalanlarla sohbet ediyordu. Ayet, hadis okuyordu. 6-7 kişilik bir gruptular. Bir Arap ülkesinden gelmişler. Vaazı da Arapça veriyordu. Kırıkhan’da Arapça bilen çok olduğu için cemaatten biri tercüme ediyordu. Ben de 2-3 defa sohbetine katıldım” açıklamalarına yer verdi.

‘DEPREMZEDELERE YARDIM İÇİN GELDİKLERİNİ SÖYLÜYORLARDI’

Kırıkhan sakini sözlerine “Depremzedelere yardım geldiklerini söylüyorlardı. Gece de camide yatıyorlardı. O günlerde insanları çoğu zaten çadırda, hafif hasarlı binalarda ve camilerde kaldığı için de kimse bu durumu yadırgamıyordu. Gündüz ne yaptığını bilmiyorum ama akşam camide ayet, hadislerden bahsediyordu” diye devam etti.

Etiketler :