Yeni partide tren polemiği

Yeni partide tren polemiği
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı iddia edilen yeni partiyle ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü "Ahmet Bey, tren, istasyon ve bavul" başlıklı yazısında, Abdullah Gül'ün Ahmet Davutoğlu'nun talep ettiği görüşme randevusunu kabul etmediğini öne sürdü. Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İktidara yakın kaynaklardan iyi haber alan Nagehan Alçı’dan öğrendiğimiz kadarı ile eski Başbakan Davutoğlu, kurmaya çalıştığı parti ile ilgili olarak bir grup işadamı ile “gizlice” bir araya gelmiş.

Burada eski Cumhurbaşkanı Gül’ü eleştirerek “Treni kaçırdı” demiş.

Dedi mi, demedi mi bilemem. Alçı’dan okuduğumuz böyle.

Ama Abdullah Bey’in siyasete kazandırdığı Davutoğlu’na son dönemlerde pek yüz vermediğini biliyorum, orası kesin. Hatta duyduğum dedikodular doğru ise, Davutoğlu’nun randevu talebine bile “Siyaset konuşacaksak gerek yok” dediği iddia ediliyor.

Ancak bildiğim bir şey var ise Abdullah Gül’ün treni kaçırdığı gibi bir tespitte bulunan Davutoğlu, bırakın treni kaçırmayı, istasyona bile ulaşamadı, hatta bavulunu da kaybetti."

Etiketler :