Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Cinsel Saldırı Davası! Doktordan Hemşireye Taciz!

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Cinsel Saldırı Davası! Doktordan Hemşireye Taciz!
İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor S.E.’nin hemşire H.Z*’ye “cinsel saldırıdan” yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Görülen duruşmanın ardından cinsel saldırı sanığı doktor S.E. beraat ettirildi.

İstanbul Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor S.E., 11 Mart’ta nöbetçi hemşire H.Z’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

S.E., serbest bırakıldıktan sonra açığa alındı. Hemşire H.Z. ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine sürgün edildi. S.E., savcılık ifadesinde, “H.Z. ile 3 yıldır flört düzeyinde arkadaşlığı olduğunu, iş dışında da görüştüklerini” ileri sürdü.

Savcılık, S.E.’ye ait üç aylık HTS kayıtlarını inceledi. HTS kayıtlarında S.E. ve H.Z.'nin sadece 12 Ocak ile 17 Şubat 2023 tarihleri arasında dört kez telefonla görüştükleri belirlendi.

Davanın iddianamesinde sanık S.E.'nin 12 yıla kadar hapsi isteniyordu. Sanık S.E.'ye “nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanıyordu. Davanın üçüncü duruşması görüldü.

Duruşmaya cinsel saldırıya uğrayan sağlık emekçisi H.Z, H.Z'nin avukatı Feyza Altun, sanık S.E, sanık S.E.'nin avukatı katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yedikule Göğüs Hastanesindeki cinsel saldırı davasına müdahil oldu.

"DELİLLERİN TOPLANMASI ÇOK ZOR"

Evrensel'de yer alan habere göre, mütaaladaki mağdura yönelik iddiaları kabul etmediklerini H.Z.’nin avukatı Feyza Altun da şunları söyledi: “Sanık olay öncesi olayın geçtiği olayın çevresinde kimler var yok kontrol ediyor. Hiyerarşik alt üst ilişkisi içerisinde bulunduğu hemşirelere yönelik fiili bu otoriteyi kullanarak yapıyor. Sanığın diğer hemşireleri de taciz ettiği sabittir. Ayrıca sanık, müvekkilimi arayarak özür dileyip şikayetini geri çekmesini istemiştir. Suçun işleyiş biçimi göz önünde bulundurursak müvekkilimin delil toplaması zor."

“Biz kadınlar cinsel saldırıya uğrarsak nasıl ispat edeceğiz? Emsal teşkil etmesi için cezalandırılması gerek. Açıkladığımız nedenlerle müvekkile yönelik eylemlerden sağının cezalandırılması mütalaaya uyulmamasını talep ediyoruz.”

BERAAT ETTİ

Sanık S.E. de suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Sanığın avukatı da somut delil olmadığını öne sürüp sanığın beraatini istedi. Beyanların ardından karar için duruşmaya ara verildi aranın ardından sanık beraat ettirildi.