Yavaş'ın 'dış kredi' talebi Meclis'te onaylandı: Ankara'ya yeni otobüsler alınacak

Yavaş'ın 'dış kredi' talebi Meclis'te onaylandı: Ankara'ya yeni otobüsler alınacak
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 282 otobüs alımı ve iki dolum istasyonu yapımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 60 milyon avro kredi alınmasına ilişkin talep, oy çokluğu ile onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 282 otobüs alımı ve iki dolum istasyonu yapımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 60 milyon avro kredi alınmasına ilişkin talep görüşüldü.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Ankara'daki toplu ulaşım sıkıntılarını çözmek amacıyla yurt dışından Merkez Bankası faizinin yarı fiyatına bulunan kredi teklifi, oy çokluğu ile onaylandı.

"Ankara'nın toplu taşımada sorunları var"

Yenimahalle Belediye Başkanı CHP'li Fethi Yaşar, yaptığı açıklamada, "Burada siyaset yapmaya gelmedik, Ankara’nın sorunlarını çözmeye geldik. Bu otobüs olayı çok önemli. Ankara'nın toplu taşımada sorunları var. Ankara'ya son dört yıldır otobüs alınmadı. Meclis grupları olarak da Sayın Başkanlığın getirdiği önergeyi onaylamak doğaldır. Sayın Cumhurbaşkanı belediyelerin batakta olduğunu kendisi söyledi. Şuanda bütün belediyelerin mali sıkıntısı var. Kaynak ihtiyacı var. Ankara, kasası dolu belediye almadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcu bir yıllık bütçesinin bedelinden daha fazla. Onun için ihtiyaç olan borçlanmayı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yavaş, ulaşım sorununun büyük ölçüde çözüleceğini belirtmişti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak 300 yeni otobüs almak için yurt dışından düşük faizli kredi bulduklarını, meclisin onay vermesi durumunda ulaşım sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söylemişti.

Ankara’da toplu ulaşım ile ilgili yaşanan sorunların farkında olduklarını belirten Yavaş, “Bunları çözmek için çalışma başlattık. Bu nedenle 300 yeni otobüs alma teşebbüsünde bulunduk. Bununla ilgili yurt dışı ucuz faizli kredi bulduk ve belediye meclisimize talepte bulunduk” ifadelerini kullanmıştı.

2010 yılında 2 bin 40 olan otobüs sayısının şu anda bin 540’a gerilediğini aktaran Yavaş, “Bunların 200 tanesi ilçelerimize hizmet vermektedir. Dolayısıyla şu anda bin 340 otobüsle hizmet vermek durumunda kaldık. Bu nedenle 300 yeni otobüs alabilmek için belediye meclisimizden borçlanma yetkisi istedik. Cumhurbaşkanımızın söylediği ‘kredinizi dışardan bulun’ söylemine uygun olarak dış krediden borçlanma talebimizin mecliste kabul edilmesini umuyorum” demişti.