Yasa dışı dinleme operasyonunda 4 tutuklama

Yasa dışı dinleme operasyonunda 4 tutuklama
Yasadışı dinleme iddiaları ile Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 4’ü tutuklandı.Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın...

Yasadışı dinleme iddiaları ile Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 4’ü tutuklandı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, “yasadışı telefon dinleme”, “devletin birliğini bozmak” ve “casusluk” suçlamaları ile savcının mahkemeye sevk ettiği 11 kişiden 4’ü tutuklandı. Zanlılardan 5’i adli kontrol şartıyla, 2’si ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Fahrettin Yıldız tarafından sorgulanan şüphelilerden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen ile TİB mensupları İsmail Bakar, Bülent Kocagürbüz ve Ferhat Saraç tutuklandı. 2 kişi sorgularının ardından, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 26 zanlıdan 15’i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmış, 11’i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti

Etiketler :