‘Vosvos'larla Trafik Sigortası Protestosu

‘Vosvos'larla Trafik Sigortası Protestosu
Volkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneği üyeleri klasik otomobillerde trafik sigortasında yapılan artışlara tepki gösterdi. Yaklaşık 100 'Vosvos'la konvoy yapan dernek üyeleri, Türkiye Sigorta Reasürans Birliği önüne zamların...

Volkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneği üyeleri klasik otomobillerde trafik sigortasında yapılan artışlara tepki gösterdi. Yaklaşık 100 'Vosvos'la konvoy yapan dernek üyeleri, Türkiye Sigorta Reasürans Birliği önüne zamların geri alınmasını talep etti.

Yeni yılla birlikte klasik otomobillerin trafik sigortalarında yapılan artış protesto edildi. Levent’te bulunan Türkiye Sigorta Reasürans Birliği önüne 100 Vosvos’la gelen Volkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneği üyeleri burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan dernek başkanı Cenk Hızdıl, trafik sigortasında yaşanan artışın araç sahiplerinin bütçelerini aşmaya başladığını belirtti.

Klasik araçların genellikle hobi olarak kullanıldığını aktaran Hızdıl, “Bu araçlar, yaşanan sorun nedeniyle hobi olmaktan çıkmış ve sahiplerine ek maliyet haline gelmiştir. Birçok klasik araç sahibi mağdur olmaktadır. 250-300 TL'ye yaptırılmış olan bir trafik sigortası için yeni dönemde bin 200-bin 300 TL ve hatta iki bin TL'ye yakalaşan rakamlar telaffuz edilmektedir. Bu nedenle trafik sigortası yenilenememekte. Klasik araç sahipleri yasaların belirlediği zorunlulukların dışında hareket etmek mecburiyetinde bırakılmaktadır” dedi.

“GEÇEN YIL 300 LİRAYA YAPTIRDIĞIM SİGORTA BU YIL BİN 300 LİRA”

Sigorta fiyatlarının çok arttığını belirten Ömer Gezici ise "Araçlarımız klasik, bunlara zevk için biniyoruz. Sigortalar arttı. Geçen yıl 300 liraya yaptırdığım sigortayı bu yıl bin 300 liraya yaptırdım. Aradaki farka bakar mısınız? Çok fazla arttı. Bu araçlara sigorta bile gerekmemesi gerekiyor. Zevk için biniyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup araçları ile buradan ayrıldı.