Villa havuzu için açılan çukur 2 kardeşe mezar oldu! "Çocuklarım öldükten sonra etrafını kapattılar"

Villa havuzu için açılan çukur 2 kardeşe mezar oldu! "Çocuklarım öldükten sonra etrafını kapattılar"
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, villa havuzu inşaatı için açılan ve yağmur sularıyla dolan çukura düşen iki kardeş hayatını kaybetti. Evlatlarını kaybeden anne Şeyma Sert, "Defalarca uyardık, 'bir şey olmaz' dediler. Çocuklarım öldükten sonra fotoğraf çekilmesin diye çukurun etrafını kapattılar" dedi.

Kırıkhan'ın Çamsarı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 5 yaşındaki İsmail Sert ve 6 yaşındaki ağabeyi Ömer Sert, bir villanın bahçesinde havuz yapımı için kazılan çukura düştü. Şiddetli yağışlar nedeniyle suyla dolan çukurda mahsur kalan iki kardeş hayatını kaybetti.

736c69ec-3d22-442f-9304-fc096996fad5-w.jpg

"ÇOCUKLAR ÖLDÜKTEN SONRA KAPATTILAR"

Gözü yaşlı anne Şeyma Sert, villa sahiplerini defalarca uyardıklarını ancak "bir şey olmaz" yanıtını aldıklarını belirtti. Yaşadıkları konteynerin yakınındaki yerin tehlikeli olduğunu ve etrafının kapatılması gerektiğini söylemelerine rağmen uyarılarının dikkate alınmadığını ifade eden Sert, çocuklarının ölümünün ardından kimsenin fotoğraf çekip tepki göstermemesi için çukurun etrafının hemen kapatıldığını dile getirdi.

3bb4448d-80fb-4f40-9c5f-d05f01a657c6-w.jpg

YANLIŞ BİLGİLERE TEPKİ

Anne Sert, yerel medyada çıkan "ev temeline düştüler" ve "çocukları babası çıkardı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Olayın ev inşaatı değil, korunaksız bırakılan bir havuz çukuru olduğunu vurgulayan anne, adaletin yerini bulmasını istediğini belirterek Yunus ve Hilal Bilir’den şikayetçi olduklarını söyledi.

e2969043-dbef-4d10-8965-228b4897a5c2-w.jpg

Anne Sert bu ifadeleri kullandı:

"Biz kiracıydık, depremden sonra bizi çıkardılar. Konteynerde kalıyoruz. Villanın sahiplerine defalarca söyledik, etrafını kapatmadılar. 'Bir şey olmaz' dediler. Çocuklar öldükten sonra fotoğraf çekilmesin diye etrafını kapattılar. Medyada da yalan haber çıktı. Ev inşası için açılan temel diye yazmışlar. Yalan haberi kim yaydı bilmiyorum. Olay olduğunda eşim evde yoktu, çocukları babası çıkardı yazmışlar. Herkes doğruyu duysun istiyorum. Yunus Bilir ve Hilal Bilir'den de şikayetçi olduk." (ANKA)

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi