Vegan yemek hakkı kazanan trans mahkûm İda Koçak açlık grevine son verdi

Vegan yemek hakkı kazanan trans mahkûm İda Koçak açlık grevine son verdi
Ankara Sincan L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan vegan trans İda Koçak, açlık grevinin dokuzuncu gününde vegan yemek hakkı kazanarak açlık grevine son verdi.

Ankara Sincan L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan vegan trans İda Koçak, hapishanelerde vegan yemek verilmediği için dokuz gündür açlık grevi yapıyordu. Koçak'ın vegan yiyecek talebi, açlık grevinin dokuzuncu gününde karşılandı ve bugün verilen yemekle birlikte İda Koçak açlık grevini sonlandırdı.

Yaptığı açıklamada, "Talebim destekler sayesinde kabul edildi" diyen İda Koçak; sosyal medyada #İdayaSesVer etiketiyle gündem olmuştu.

AYM kararıyla kazanılmıştı

1992 yılında müebbet hapisle cezalandırılan vegan-anarşist Osman Evcen, 2011 yılında Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nde 43 gün 2018 yılında ise Silivri Cezaevi'nde 44 gün açlık grevi yapmış ve son açlık grevinde vegan menü de dahil olmak üzere tüm talepleri kabul edilmişti. Ayrıca Osman Evcan'ın AYM'ye yaptığı bireysel başvuru ile cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü tüm vegan ve vejetaryen mahkûmlar yemek hakkı kazanmıştı.

Etiketler :