Vedat Milor: Yüzde 49'a iyi muamele edelim onlar da bu vatanın evlatları

Vedat Milor: Yüzde 49'a iyi muamele edelim onlar da bu vatanın evlatları
Ünlü yemek yazarı Vedat Milor kişisel Twitter hesabı üzerinden başlattığı ankette yıllardır tartışılan 'menemen soğanlı mı olur soğansız mı' sorusuna yanıt aramıştı

Ünlü yemek yazarı Vedat Milor kişisel Twitter hesabı üzerinden başlattığı ankette yıllardır tartışılan 'menemen soğanlı mı olur soğansız mı' sorusuna yanıt aramıştı. Büyük ilgi toplayan anket sonrası yayımladığı bir videoyla konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkenin en çok takip edilen ve sevilen yemek yazarlarından biri olan Vedat Milor, kişisel Twitter hesabı üzerinden başlattığı ankette yıllardır tartışılan 'menemen soğanlı mı olur soğansız mı' sorusuna cevap aramıştı. Tam 437 bin 657 kişinin oy kullandığı ankette yüzde 51 ile 'soğanlı' seçeneği öne çıktı. Anketin sonuçlanması üzerine, yakın zamanda bir videoyla kendini fikrini açıklayacağını belirten Milor, o videoyu yayımladı.

Milor, anket sonucu değerlendirmesinde menemenin Osmanlı mutfağındaki tarihine de değindi. 15. yüzyılda soğan ve yumurtanın birlikte kullanıldığı örneklerin görüldüğünü belirten Milor, domatesin mutfağımıza 19. yüzyılda girdiğini ifade etti. Geç girmesine karşın mutfağımızda hızla benimsenen domates, özellikle menemenin vazgeçilmez bir malzemesi oldu.

Anket sonucunu değerlendirirken, ilk kez çoğunlukta olduğunu belirten Milor, "Sonuç hoşuma gitti. Soğanlı yüzde 51'e yüzde 49 kazandı. İlk kez çoğunluktayım. Eğer siz de çoğunluktaysanız yüzde 49'a da iyi muamele edelim. Onlar da bu vatanın evlatları" dedi.

İlgili Haber:

Etiketler :