Van’da Miting Öncesi Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı!

Van’da Miting Öncesi Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı!
HDP Diyarbakır'daki dünkü mitinginde meydana gelen patlamadan sonra bugün Van'da yapılacak HDP mitingi öncesi geniş güvenlik önlemi alındı.HDP’nin Beşyol Meydanı’nda yapacağı mitingin hazırlıkları dün geceden itibaren...

HDP Diyarbakır'daki dünkü mitinginde meydana gelen patlamadan sonra bugün Van'da yapılacak HDP mitingi öncesi geniş güvenlik önlemi alındı.

HDP’nin Beşyol Meydanı’nda yapacağı mitingin hazırlıkları dün geceden itibaren başladı. Platformun kurulduğu alanın çevresi bariyerlerle kapatılırken, polis ve vatandaşlar sabaha kadar miting alanının çevresinde nöbet tuttu.

ÇÖP KONTEYNERLERİ KALDIRILDI

Bugün öğle saatlerinde başlaması planlanan mitingin yapılacağı alanın çevresinde bu sabahtan itibaren HDP’lilerin yanında ayrıca 4 ayrı yere kurulan giriş noktalarında 150 zabıta görev aldı. İlk olarak konuşmaların yapılacağı platformun çevresinde incelemeler yapan görevli HDP’liler, daha sonra çevrede bulunan çöp kutuları ve atık geri dönüşüm istasyonlarının kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri miting alanı çevresinde bulunan bütün çöp konteynerleri ve atık geri dünüşüm istasyonlarını kaldırdı. Ayrıca miting alanı çevresine yeni mobese kameralar yerleştirildi, aktif olmayanlar da çalışır hale getirildi.