Vali açıkladı: Şehrimizdeki vaka artışı tehlikeli boyuta ulaşıyor

Vali açıkladı: Şehrimizdeki vaka artışı tehlikeli boyuta ulaşıyor
Koronavirüs vaka artışının devam ettiği Gaziantep'te vali açıklama yaptı. Vali Gül, kentteki vaka artışının tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs vakalarının artış gösterdiği iller arasında olduğunu açıkladığı Gaziantep'in valisi Davut Gül, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Vali Gül yaptığı açıklamada, ''Maskeyi ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde kullanmaya ve sosyal mesafeye uymaya mecburuz.'' dedi. 

Asker uğurlamaları hakkında uyarı

Gaziantep'te taziye ve asker uğurlama törenlerinin yasak olduğunu hatırlatan Gül, ''Askere gidecek gençlere sadece birinci derece akrabaları terminalde eşlik edebilirler. Konvoy yapıp korna çalan araçlar kent güvenlik sisteminde tespit edilmektedir'' dedi.

''Mümkünse sade bir nikah yapın''

Düğünlerin riskin en yüksek olduğu yerler olduğunu belirten vali Gül, '' Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için mümkünse sade bir nikah yapın.'' önerisinde bulundu.

Düğün yapacaklara saat önerisi

Düğün yapacakların kaymakamlığa yazılı bildirimde bulunmaları gerektiğini hatırlatan vali Gül, gündüz düğünlerinin 13.00-17.00, akşam düğünlerinin 20.00-23.00 arasında yapılması gerektiğini ifade etti.

Gaziantep'te maske kullanımı zorunlu ve güvenlik güçleri kentte denetim ve uyarılara devam ediyor.

Etiketler :