Vali 10 pavyonu neden kapattığını açıkladı

Vali 10 pavyonu neden kapattığını açıkladı
Kütahya Valisi Musa Işın, kentteki 10 pavyonu artan asayiş ve narkotik olayları nedeniyle süresiz olarak kapattı. Vali Işın, pavyonların "bataklık" olarak nitelendirerek, "Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı" dedi.

Vali Işın, pavyonların kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pavyonlar, asayiş ve narkotik olaylarına neden oluyordu. Adam öldürme, gasp, uyuşturucu, kadın ticareti, silah kaçakçılığı gibi suçların işlendiği yerlerdi. Bu bataklık kapatılmadan uyuşturucu ile mücadelenin başarılı olması mümkün değildi" ifadelerini kullandı.

Pavyonlarda çalışan kadınların rehabilitasyonu konusunda zorluklar yaşanabileceğini belirten Vali Işın, bu kişilerin topluma kazandırılması için çaba gösterileceğini söyledi.

Vali Işın'ın açıklamaları şöyle:

"Pavyonlar, asayiş ve narkotik olaylarına neden oluyordu. Adam öldürme, gasp, uyuşturucu, kadın ticareti, silah kaçakçılığı gibi suçların işlendiği yerlerdi. Bu bataklık kapatılmadan uyuşturucu ile mücadelenin başarılı olması mümkün değildi."

"Ben yetkimi kullanarak kapattım. Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı."

"Pavyonlarda çalışan kadınların rehabilitasyonu konusunda zorluklar yaşanabileceğini biliyorum. Ancak bu kişilerin topluma kazandırılması için çaba gösterilecektir."

Etiketler :