Ünlü Modacıya Tayyip Cezası!

Ünlü Modacıya Tayyip Cezası!
Muhalif kimliğiyle öne çıkan ünlü modacı Barbaros Şansal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a twitterdan hakaret ettiği gerekçesiyle mahkum oldu.Şansal, 7 bin 80 TL adli para cezası ödeyecek.Şansal hakkındaki dava, 18 Mayıs 2013...

Muhalif kimliğiyle öne çıkan ünlü modacı Barbaros Şansal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a twitterdan hakaret ettiği gerekçesiyle mahkum oldu.

Şansal, 7 bin 80 TL adli para cezası ödeyecek.

Şansal hakkındaki dava, 18 Mayıs 2013 tarihinde “twitter.com/barbarossansal ” adlı hesaptan yazıldığı iddia edilen “Atatürk’ün anayasasını Menderes banal, Özal sanal Tayyip ise anal yapmaya çalışıyor ancak devlet babanın babası sadece hayasız oğlanların cebinde çalışır” şeklindeki sözler üzerine açıldı.

Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya katılan Şansal’ın avukatı Erdoğan Fırat, müvekkilinin böyle bir hesabı olmadığını ve bu konunun twitter’dan sorulmasını talep ederek, “Mevcut deliller yetersiz,  bu mailin müvekkilim tarafından atıldığının ispatlanması gerek. Soruşturmanın genişletilmesini ve müvekkilimin beraatını istiyorum” dedi.

Erdoğan’ın avukatı ise Şansal’ın suçunun sabit olduğunu iddia ederek cezalandırılmasını istedi. Daha sonra Mahkeme Hakimi Zeynep Şahin kararını açıkladı. Üst sınırı 2 yıl olan hakaret suçunun cezasını ertelemeyen hakim Şahin, Şansal’ı 7 Bin 80 TL adli para cezasına çarptırırken, bu cezayı 10 eşit taksitte ödemesine hükmetti.