Umreden dönen kişi coronavirüs nedeniyle öldü, köy karantinaya alındı

Umreden dönen kişi coronavirüs nedeniyle öldü, köy karantinaya alındı
Umreden döndükten sonra Isparta'da karantinaya alınan ve Covid-19 testi pozitif çıkan bir kişi 3 Nisan'da Van'daki köyüne döndü. Testi pozitif çıkan kişi burada ölünce valilik kararıyla köy karantinaya alındı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada bir süre önce umreden dönen ve Isparta'da karantinaya alınan coronavirüs testi pozitif bir kişinin 3 Nisan tarihinde Van'ın Saray ilçesi Çaybağı Mahallesi'ne geldiği ve bugün öldüğü belirtildi. Valilik bunun üzerine mahallenin 25 haneli ve 450 nüfuslu Aşağı Kömeevleri yerleşkesinin karantinaya alındığını duyurdu.

Ancak Valiliğin açıklamasında sözkonusu kişinin coronavirüs testi pozitif olmasına rağmen seyahatine nasıl izin verildiğine ve karantinadan kaçıp kaçmadığına ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Saray ilçesi Çaybağı Mahallesi'nin 25 haneli ve 450 nüfuslu Aşağı Kömeevleri yerleşkesi, umreden bir müddet önce dönen ve Isparta’da karantinaya alınan korona virüs testi pozitif olan bir vatandaşımızın 3 Nisan 2020'de mahalleye gelmesi ve bugün vefat etmesinden dolayı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile karantinaya alınmıştır."

Etiketler :