Uluslararası Çalışma Örgütü: Çalışanlar için önlem alınmazsa ikinci dalga yaşanacak

Uluslararası Çalışma Örgütü: Çalışanlar için önlem alınmazsa ikinci dalga yaşanacak
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), işverenlerin işyerlerinde risk değerlendirmesi yapması gerektiğini belirterek yeterli önlemlerin alınmaması durumunda ikinci bir coronavirüs dalgası yaşanabileceğini duyurdu.

ILO’dan yapılan açıklamada, tüm işverenlerin, çalışanların coronavirüse maruz kalma riskini asgari düzeye indirmek için risk değerlendirmesi yapması gerektiğine ve işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği kriterlerini çalışanlar işe dönmeden önce sağlamasının önemine dikkat çekildi.

Bu tür kontrollerin eksikliği durumunda, ülkelerin virüsün tekrar yayılması riskiyle karşı karşıya kalacağı ifade edilen açıklamada, “İşyerinde gerekli önlemlerin alınması ve uygulanması, işyerlerinde ikinci bir salgın dalgası riskini en aza indirecek” denildi.

“İşlerin sürekliliği ve ekonomik düzelmeyi sağlamanın tek yolu iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini uygulamaktır”

ILO Genel Direktörü Guy Ryder, “Bugün için en önemli şey, bütün çalışanların sağlık ve güvenliğidir. Pandemi evrilirken, bulaşıcı hastalık salgını karşısında çalışanlarımızı nasıl koruduğumuz, toplumlarımızın ne derece güvenli, işletmelerimizin ne derece dayanıklı olduğunu belirleyecek” dedi.

Ryder “Çalışanların, ailelerinin ve toplumun can güvenliğini korumanın, işlerin sürekliliği ve ekonomik düzelmeyi sağlamanın tek yolu iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini uygulamaktır” diye ekledi.

Etiketler :