Türkiye'nin en büyük ikinci camisindeki çöküntünün altında kalan vatandaşa 30 saattir ulaşılamadı

Türkiye'nin en büyük ikinci camisindeki çöküntünün altında kalan vatandaşa 30 saattir ulaşılamadı
Gaziantep’te Türkiye'nin en büyük ikinci, kentin ise en büyük camisi olan Akkent Camii'nin inşaatında ahşap iskelenin çökmesinin ardından enkazın altında kalan inşaat mühendisine 30 saati geçmesine karşın hâlâ ulaşılamadı.

Olayın ardından 30 saatten fazla zaman geçmesine karşın inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’a ulaşılamadı. Dün 15.00 sıralarında meydana gelen olayda yaralanan 2 işçininse durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Valilik: Yoğun bir şekilde çalışıyoruz

Gaziantep Valisi Davut Gül, bugün enkazın olduğu yerde yaptığı açıklamada "Tüm kurtarma ekiplerimiz ile gönüllü kuruluşlar ve vatandaşlarımız kendi programları dahilinde çalışıyor. Arama köpeği, termal kameralar ile alana bakılıyor. 24 saate yaklaşıyoruz ama kendisine henüz ulaşamadık. Akşama kadar ulaşmak istiyoruz. Görgü tanıklarının söylediği yere yoğunlaşıyoruz. Alet ve personel anlamında eksiklik yok çalışılabilecek alanlar belli. Vakit geçtikçe beklentiler değişiyor ama biz yoğun şekilde çalışıyoruz" dedi. Gül, göçükle ilgili adli ve idari soruşturmanın yürütüldüğünü kaydetti.