Türkiye'de hasat edilen en acı biberi diyetisyen önerdi: Zayıflatıyor
15
İlçede 2 bin 347 dekarda üretilen ve örtü altında yetişen Samandağ biberi, olgunlaşmaya başladı. 50 bin scoville acılık değeri ile 'Türkiye'nin en acı biberi' olma özelliği taşıyan biberlerin üreticileri de gerekli ilaç ve gübrelemeleri yaptı. Üreticiler, hasadın şubat ve mart aylarına yayılacağını belirtti.
25
Yaklaşık 30 yıldır çiftçilik yapan Güney Saknılı, Samandağ biberi yetiştirmenin incelik gerektirdiğini söyleyerek, "Hastalık ve zararlılara karşı toprağımızı iyice dezenfekte ediyoruz. Bitkinin ihtiyaç duyduğu besin ve mineralleri de damlama suyla veriyoruz. Seranın etrafına ince sineklik örüp, cezbedici tuzaklar asarak zararlı sinek ve böcekleri engelliyoruz. Ürünlerimiz hasada eriştiği zaman kırmızı ve yeşil olanları ayırıp, ambalajladıktan sonra tüccara teslim ediyoruz.
35
Eskiden bu biberleri Güneydoğu illerine gönderiyorduk. Fakat son yıllarda İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerden talep arttı. Özellikle zayıflamaya etkisi olduğu için çok yoğun talep var. Acısıyla, aromasıyla çok güzel bir biber. Önümüzdeki aylarda hasat başlayacak ve 2 aya yayılacak" diye konuştu.
45
Diyetisyenler de Samandağ biberinin sağlık açısından faydalı olduğunu ve zayıflamaya yardımcı olduğunu vurguluyor.
55
Metabolizma hızlandırıcı özellikteki biber salatalarda yemeklerde kullanılarak zayıflatıcı etkisinden yararlanılabilir. Aynı zamanda pul biber olarak kullanılıp zayıflamaya yardımcı olur. Ancak ülser veya hemoroid sorunu olanlar tüketmemeli veya tüketirken dikkatli olmalıdır.