Türk Yoğun Bakım Derneği'nden korkutan uyarı: Sonuçlarını yakında göreceğiz

Türk Yoğun Bakım Derneği'nden korkutan uyarı: Sonuçlarını yakında göreceğiz
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, ülke olarak bayram dönemini iyi geçirmediğimizi ve bunun sonuçlarının da yakında görüleceğini belirtti. Cinel, hem halka hem yetkililere önemli uyarılarda bulundu.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, koronavirüs salgınında vakaların yeniden tırmanmasıyla birlikte önemli uyarılarda bulundu. Cinel, toplum olarak ‘yeni normale’ uyum sağlayamadığımızı söylerken, önlem alınmazsa İstanbul dışında çok daha zor günlerle karşılaşılmasının muhtemel olduğunu vurguladı.

"Yeni normali yanlış algıladık"

Habertürk’ten Ceyda Erenoğlu’na konuşan Cinel, “Pandeminin başlangıcı olan mart ve nisan aylarında ciddi bir farkındalık oluşturulmuştu. Elektif ameliyatlar ertelenmiş, hastalar mecbur kalmadıkça hastanelere gitmemeye başlamıştı. Ancak yeni normali yanlış algıladık ve tedbiri elden bıraktık” ifadelerini kullandı.

"Yeni tedbirlerin geciktirilmeden devreye sokulması şart"

Cinel, İstanbul’un mart ve nisan aylarında yaşadığı tabloyu şimdi başka şehirlerin yaşadığının altını çizerek, “Bu şehirlerde yeni tedbirlerin devreye alınması gerekebilir. Aynı şey Ankara için de geçerli. Tüm Türkiye’de olmasa da bazı bölgelerde özel tedbirlerin geciktirilmeden devreye sokulması şart” diye konuştu.

"Bayram iyi geçmedi, sonuçlarını yakında göreceğiz"

Cinel, yoğun bakımlarda 1980 hastanın bulunduğu günlerin görüldüğünü belirterek, “Önümüzdeki dönemde bu sayının 2 bin 980’e ulaşıp ulaşmayacağını bilmiyoruz. Bu nedenle işimizi şansa bırakamayız. Bayram iyi geçmedi ve bunun sonuçlarını yakında göreceğiz” uyarısını yaptı.

Etiketler :