Türk ve Yunan hücumbotları arasında hareketlilik

Türk ve Yunan hücumbotları arasında hareketlilik
Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, yeni NAVTEX ilan edilmesinin ardından Kıbrıs'ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaşırken, Türk hücumbotu Antalya'nın Kaş ilçesi önüne, Yunan hücumbotu ise Meis Adası önüne demirledi.

Son dakika haberine göre Meis Adası çevresinde hareketlilik yaşanıyor. Türk hücumbotu Kaş'a, Yunan hücumbotu Meis Adası'na yanaştı.

Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sismik araştırma gemilerimizi gönderdik, kimseye taviz veremeyiz, kimse bize 'Siz kötü niyetlisiniz' diyemez, karşımızda kötü niyetli bir ülke var, birini suçlayacaklarsa Yunanistan'ı suçlasınlar." diye konuştu.

Yunanistan AB'yi toplantıya çağırdı

Yaşanan gelişmelerin ardından Yunanistan Türkiye'ye karşı Avrupa Birliğini acil toplantıya çağırdı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile "Yunanistan her zamanki gibi haksız, hukuksuz, saldırgan politikalarına destek için Avrupa Birliği’ni toplantıya çağırmış. Avrupa Birliği, Yunanistan’ın tüm Avrupa’yı “Yunan tiyatrosu”na çevirmesine izin vermemelidir" ifadesini kullandı.

Hulusi Akar'dan açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’de hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini belirterek, “Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin olmadığı hiçbir proje yaşayamaz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişlerinden açıklama

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias da ERT TV kanalında yayınlanan açıklamalarında "Oldubittiye izin vermeyecek, müsamaha göstermeyeceğiz. Yunanistan egemenliğini ve haklarını savunacak. Türkiye'ye derhal Yunanistan kıta sahanlığından çıkma çağrısı yapıyoruz" dedi.

 

Etiketler :