Türk Metal Sendikası'na Bir Şok Daha!

Türk Metal Sendikası'na Bir Şok Daha!
İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.'de çalışan bir grup işçi, eylem yaparak Türk Metal Sendikası'ndan istifa kararı aldıklarını açıkladı.İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.'de...

İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.'de çalışan bir grup işçi, eylem yaparak Türk Metal Sendikası'ndan istifa kararı aldıklarını açıkladı.

İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.'de çalışan bir grup işçi, Türk Metal Sendikası'nın çifte standart uyguladığını ileri sürüp eylem yaptı. Sendikadan toplu halde istifa kararı alan işçiler, ücretlerinde de iyileştirme yapılmasını istedi.

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş. işçileri, bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nın çifte standart uyguladığı ve haklarını savunmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Fabrika önünde toplanan yaklaşık 150 işçi, 'Türk Metal istifa', 'Sadaka değil toplu sözleşme' diye slogan attı. Grup adına basın açıklamasını Mustafa Güdür yaptı. Tofaş ve Renault çalışanlarını örnek gösteren Güdür, "Oradaki işçi kardeşlerimizin yaktığı meşale bizim de yolumuzu aydınlattı. CMS Çiğli çalışanları olarak yasaların bize verdiği sendikaya üye olma hakkımızı yıllardır Türk Metal'den yana kullandık. Fakat zaman içinde gördük ki Türk Metal Sendikası, tüm ülkede olduğu gibi işyerimizde de işçiler arasındaki sevgisizliğin nedeni olmuş. Hepimize 3 yıllık sözleşmeyi dayatmış, Bosch'ta imzalanan ve bizlerden gizlenen sözleşmeyle çifte standart uygulamış bir sendika olarak biz işçilerin hakkını savunamaz duruma gelmiştir.

Türk Metal Sendikası'ndan istifa ediyoruz ve tüm işçi kardeşlerimizi istifaya davet ediyoruz. Bu süreçte işverenden, işten atılmama garantisi, saat başı ücretlerimizde iyileştirme ve isteklerin yazılı bir protokole bağlanmasını talep ediyoruz. İyi niyet göstergesi olarak işimizi yapmaya devam edeceğiz. Biz CMS Çiğli, Pınarbaşı, serbest bölge çalışanları olarak bundan sonraki süreçte sendikal mücadelemizi nerede sürdüreceğimizin kararını aramızda yapacağımız oylama ile bölünmeden yine kendimizin vereceğiz" diye konuştu. Grup açıklamanın ardından dağıldı.