Türk-İş Genel Başkanı'ndan "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi"ne tepki
Şeker-İş Sendikası’nın 14 şeker fabrikasının özelleştirilmek istenmesine karşı geçen haftalarda başlattığı kampanyada imza sayısı 1 milyonu aştı. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı destek çığ gibi büyürken hükümet de sessizliğini bozdu. AKP Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu konuda herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayacak” diyerek özelleştirmede kararlı olduklarını vurguladı.
"ŞEKER BU ÜLKEDE SİGORTA GÖREVİ GÖRÜYOR"
Konuyla ilgili Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Aydınlık’a açıklamalarda bulundu. Özelleştirme sürecinin 20 yıl önce başladığına dikkat çeken Atalay, şunları söyledi:
“Şekeri özelleştirme kapsamına aldılar. 20 sene geçti üç kere ülke gündemine geldi, vazgeçtiler. Şimdi bir daha ülke gündemine taşıdı siyasi iktidar. Şimdi şeker orada çalışan 6 bin kişi ile ilgili değil. 250 bin kişilik büyük bir aile var orada. Burada esnaf var, çiftçi var, işçi var, memur var en önemlisi şeker bu ülkede sigorta görevi görüyor. Nişasta bazlı şekerle ilgili ben her ortamda 10 yıldır özellikle nişasta bazlı şekerin kotasının düşürülmesini yasaklanmasını talep etmemize rağmen şu ana kadar çalışma olmadı. Ülkeyi yönetenler bu kotayı aşağı çekeceklerini ifade ediyorlar. 10 liraya, 15 liraya insanlar tatlı yiyor. Bunu kim yiyor? Emekli yiyor, işçi yiyor. İşsiz yiyor. Sonra ne oluyor? Hastanelerde bunun bedelini insanlar ödemeye devam ediyor.”
"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Başta Şeker-İş Sendikası olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin karşı duruş sergilediğini anımsatan Atalay, “Bir an evvel hükümet bundan vazgeçmeli. Bununla ilgili başta Maliye Bakanı olmak üzere bu işin ne kadar önemli olduğunu onlar bilmesine rağmen geçen hafta bir kere daha anlatma imkanı buldum. Hükümet vazgeçene kadar bu işin takipçisi olacağız. Toplumun tüm kesimleri elinden gelen gayreti yapmak durumunda, bize de yardımcı olmak durumunda” ifadelerini kullandı.