Türk Askeri ÖSO'ya destek amacıyla top atışı yaptı

Türk Askeri ÖSO'ya destek amacıyla top atışı yaptı
Türk askeri İdlib'te ilerleyen ÖSO'ya destek amacıyla top atışı yaptı... Türkiye'nin İdlib operasyonu hazırlıkları çerçevesinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına yakın noktalara konuşlanan askeri araçlar tüm gece hazır bekledi

Türk askeri İdlib'te ilerleyen ÖSO'ya destek amacıyla top atışı yaptı... Türkiye'nin İdlib operasyonu hazırlıkları çerçevesinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına yakın noktalara konuşlanan askeri araçlar tüm gece hazır bekledi. Sabah saatlerinde ise Suriye'deki hedeflere fırtına obüsleri 7 kez ateşlendi.

Bugün saat 09.45 sıralarında Suriye sınırındaki karakoldan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının ilerlediği İdlib’e doğru aralıklı olarak yapılan top atışları ile ÖSO’nun ilerleyişini kolaylaştırıldığı belirtildi. Reyhanlı’ya gelip, dün akşam Oğulpınar Karakolu’na geçen Türk askeri birlikleri ilçe merkezinde, ‘En büyük asker bizim asker’ sloganı ile karşılandı. Suriye sınırında Türk askerinin aldığı geniş güvenlik önlemi devam ediyor. Sınırda hazır birlikler ve Leopar tanklarının da yer aldığı askeri araçlar da bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)üst düzey yöneticileri de sınır bölgesinde bulunuyor. İdlib’in, Reyhanlı’ya karayolu ile 45, kuş uçuşu 38 kilometre uzaklıkta bulunduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İdlib’te ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. İdlib operasyonunun ardından yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz” sözlerinin ardından, sınır ötesi operasyon hazırlığı kapsamında Reyhanlı ilçesine sıfır noktadaki Suriye sınırına askeri araç sevkiyatına gece saatlerinde de devam edildi.

Sabah saatlerinde durgunlaşan askeri araç sevkıyatı yerini Oğulpınar Sınır Karakolu’na askeri personel sevkıyatına bıraktı. Sınıra yakın noktalarda mevzilenmiş tank, obüs ve diğer askeri aracın namlularının Suriye’ye dönük vaziyette hazır bekletildiği görüldü.

SINIRDA ÇATIŞMA SESLERİ

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Oğulpınar Karakolu çevresinde çatışma sesleri duyuldu. Güvenlik güçlerinin top atışları sürüyor.

Türkiye, Irak ve Rusya’nın çatışmasızlık konusunda uzlaştığı Suriye’nin İdlib kentinde bir yandan Türkiye kentin güvenliği için operasyon hazırlığına girişmişken, diğer yandan Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü Heyet’ül Tahrir-i Şam ile mücadelesi sürüyor. Top atışı yapıldığı düşünülen karakolun yakınındaki sınırın sıfır noktasından yükselen siyah dumanlar, Türkiye tarafındaki Oğulpınar Mahallesi’nden görüldü.

Etiketler :