TRT Genel Müdürü: Sahte habere, yalan habere karşı gerçeğe sadık kalmak her zamankinden önemli

TRT Genel Müdürü: Sahte habere, yalan habere karşı gerçeğe sadık kalmak her zamankinden önemli
TRT Genel Müdürü ve Asya-Pasifik Yayın Birliği Başkan Yardımcısı Eren, "Sahte habere, yalan habere ve dezenformasyona karşı gerçeğe sadık kalmak her zamankinden daha önemli." dedi.

5. Küresel Haber Forumu, TRT'nin ev sahipliğinde 35 ülkeden 120'dan fazla katılımcıyla Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştiriliyor.

Habercilik alanında üst düzey yetkilileri, uzmanları, gazetecileri ve medya mensuplarını bir araya getiren Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin (ABU) en önemli etkinliklerinden biri olarak değerlendirilen forum, "Habercilikte Güven ve Gerçeklik" temasıyla düzenleniyor.

TRT Genel Müdürü ve Asya-Pasifik Yayın Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Eren, 5. Küresel Haber Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, forumda gazetecilikte güven ve gerçekliğin nasıl sağlanacağı konusuna odaklanılacağını dile getirdi.

Dünyanın kutuplaştığını belirten Eren, "Çok kutuplu bir dünyada yaşıyoruz, kuzey-güney, doğu-batı, biz ve ötekiler... Sadece dünya kutuplaşmış değil, gazetecilik de kutuplaştı. Bunu yadsıyamayız. Gazetecilik makineler değil, insanlar tarafından yapılıyor. İnsanız, bu yüzden düşüncelerimiz, fikirlerimiz ve duygularımız var. Bazen iletişimde ve teknolojideki gelişmenin dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesine katkı mı sağladı yoksa dünyayı daha fazla mı kutuplaştırdı diye düşünüyorum." dedi.

Eren, son 20-30 yılda hiç olmadığı kadar çok yalan haber duyulduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Politikacılar, gazeteciler, izleyiciler yalan, uydurma haberden söz ediyor. Gazeteci olarak bizim yapmamız gereken, gerçeğe bağlı kalmak, gerçeğe sadık kalmak, asla yalan söylememek ve izleyicilerimizi kandırmamak. Elbette insan olarak da gerçeğe bağlı kalmalıyız. Sahte habere, yalan habere ve dezenformasyona karşı gerçeğe sadık kalmak her zamankinden daha önemli."

Türkiye'den, bölgeden ve uluslararası arenadan kritik gelişmeleri haberleştirirken, insanı merkeze aldıklarını anlatan Eren, "İçinde bulunduğumuz yalan ve sahte haber dünyasında, insanı her şeyin önüne almak çok önemli. İnandığımız ve TRT'de yapmaya çalıştığımız şey de bu." diye konuştu.

AA

Etiketler :