Trablus'taki havalimanında uçuşlar yeniden başladı

Trablus'taki havalimanında uçuşlar yeniden başladı
Libya’nın başkenti Trablus'taki tek sivil havalimanına düzenlenen roket saldırıları nedeniyle uçuşlar askıya alınmıştı. Havalimanı idaresinden yapılan açıklamada uçuşların yeniden başladığı duyuruldu.

Reuters'ta yer alan haberde, saldırının TBMM'nin tezkereyi kabulünden bir gün sonra gerçekleşmesine dikkat çekildi. Tobruk'ta konumlanan General Hafter'e bağlı güçler nisandan bu yana Trablus'u almak için saldırıyordu.

Saldırılar, geçtiğimiz hafta Trablus'un varoşlarına kadar girmiş ve Trablus'ta bulunan ve Sarraj Hükümetinin elinde olan tek havaalanı da böylece Hafter güçlerinin top menziline girmişti.

Çatışmaların Trablus'un varoşlarına kadar gelmesi, iç savaşa uluslararası müdahale açıklamalarını da beraberinde getirmişti. Söz konusu havaalanı ise son yıllarda hava saldırıları ve topçu ateşi riski nedeniyle birçok kez kapatılıp tekrar açılmıştı. Son olarak ise birkaç ay kapalı kaldıktan sonra 12 Aralık'ta yeniden açılmıştı.

Havaalanının kapatılmasına neden olan roket atışının hangi amaçla atıldığı henüz netlik kazanmadı.

Uçuşlar yeniden başladı

Trablus'ta konumlanan Sarraj Hükümetine bağlı Mitiga Havalimanı İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, saldırı sonrası birkaç saat askıya alınan uçuşların yeniden başladığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Etiketler :