TİP Genel Başkanı Baş: İBDA-C yürüdü, Akar liderlerinin mezarını ziyaret etti

TİP Genel Başkanı Baş: İBDA-C yürüdü, Akar liderlerinin mezarını ziyaret etti
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Ali Isıyel’in halktv.com.tr’de gündeme getirdiği Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Salih Mirzabeyoğlu ziyaretini Meclis’te yaptığı basın açıklamasında gündeme getirdi. Akar’dan iddialara halen yanıt gelmedi.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Basın toplantısında konuşan Baş, Ayasofya açılışını, “Gerici tarikatların ve İBDA-C üyelerinin gövde gösterisine dönüştü” şeklinde değerlendirdi.

Tarikatların ve İBDA-C üyelerinin yollarını kapatarak yaptığı yürüyüşe dikkat çeken Baş, “Üstelik bunların hemen ardından da tamamlayıcı bir adım olarak, basına yansıdığı kadarıyla diyelim, Milli Savunma Bakanı İBDA-C liderinin mezarını ziyaret ediyor. Bütün bunların ardından ne tesadüf, iktidara yakınlığıyla bildiğimiz, yandaş medya denildiğinde Türkiye’de ilk gösterilecek yer ‘hilafet’ çağrısı yapıyor. Böyle bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

halktv.com.tr, Ayasofya’nın açıldığı gün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın birlikte Necip Fazıl Kısakürek ve İBDA-C’nin liderliği iddiasıyla hüküm giyen Salih Mirzabeyoğlu’nun mezarlarını ziyaret ettiğini duyurmuştu.

Mirzabeyoğlu, terör örgütü İBDA-C liderliği suçlamasıyla 2001 yılında idam cezasına çarptırılmış ancak idam cezası kalkınca cezası müebbet hapse çevrilmişti. Mirzabeyoğlu, 2014 yılında tahliye olmuş, 2016 yılında ise suçlamadan beraat etmişti.