Ticaret Bakanlığından Restoranların Servis Ücretlerine Denetleme

Ticaret Bakanlığından Restoranların Servis Ücretlerine Denetleme
Restoran ve kafelerde fahiş fiyatlardan sonra servis ücretlerinin müşteriye yansıtılması tartışması sürüyor. Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerin servis ücretlerini denetledi. Servis ücreti alındığı tespit edilen işletmeye 834 bin 48 lira ağır idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde fiyat listelerinin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne kolayca görülebilir ve okunabilir şekilde konulmasını şart koşmuştu. Bu düzenleme 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi ve işletmelerin uyumu yakından takip ediliyor.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, bir kafe zincirine ait işyerinde denetim yaptı. Denetimde, fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgisinin bulunmaması ve servis ücreti alındığına dair bilginin eksikliği tespit edildi. Bu nedenle, servis ücreti alınmasına rağmen fiyat bilgilerinin eksik olduğu 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.

Fiyat listesi olmayan işletmeye ceza kesildi. Fiyat etiketi, tarife ve fiyat listeleriyle ilgili denetimler sürecek. Her bir ihlal için 2.172 lira idari para cezası uygulanacak.

vxudc5a-lek6-0tyo1fcqg.webp

Etiketler :