TGB hedef gösterdi okul yönetimi ihbar etti

TGB hedef gösterdi okul yönetimi ihbar etti
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde kadın cinayetlerine tepki için Las Tesis dansı yaptığı için yurttan atılan ve kredisi kesilen kadınlar açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde 25 Aralık 2019’da Las Tesis dansı yaptığı için gözaltına alınan kadınları cezalandırdı. Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğrencisi Leylanur Mavili kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurttan atılırken Aylin Şahin’in ise öğrenim kredisi kesildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 17 Ocak tarihinde Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Leylanur Mavili hakkında yazı gönderdi. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ise 28 Ocak tarihinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurduna gönderdiği yazıyla Leylanur Mavili hakkında inceleme ve araştırma süreci başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü şikayet etti 

Yurt müdürlüğü tarafından da SBF öğrencisi Mavili’ye yazılı olarak sorular soruldu. Sorulardan birinde de “SBF orta kantin önünde Las Tesis Dansı olarak adlandırılan protesto eylemini gerçekleştirmek amacıyla toplandığınız Ankara Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne göndermiş olduğu yazılarda tespit edilmiştir” denerek Mavili'nin ifadesi istendi. Mavili'ye ifadesinin ardından da yurtla ilişiğinin kesildiği bildirildi.

Mevzuat gereği kesildi 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün 4 Şubat’ta SBF öğrencisi Aylin Şahin’e gönderdiği yazıyla da öğrenim kredisinin kesildiğini bildirdi. Gönderilen yazıda, “İl Emniyet Müdürlüğü’nün yazısına istinaden almakta olduğunuz öğrenim kredisi kurum mevzuatları gereği Şubat ayından itibaren kesilmiştir. Öğrenim kredisi borcunuzu Mart 2022’den itibaren ödemeniz gerekmektedir” denildi.

Belgeyi ailemin evine gönderdiler 

SBF öğrencisi Leylanur Mavili BirGün’e yaptığı açıklamada “Sadece dans etmek istediğimiz için gözaltına alındık. Yaklaşık 10 gün önce de ailemin evine belge gönderildi. Okul bizi emniyete ihbar etmiş, emniyet de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve tabii orandan da kaldığım yurda yazı gönderilmiş. Yurtla ilişiğim kesildi, şimdi arkadaşlarımın yanında kalıyorum, dayanışmayla barınma sorunumu hallediyoruz” diye konuştu.

SBF öğrencisi Aylin Şahin ise şunları söyledi:

“Dansın duyurusunu yaptıktan sonra TGB bizleri hedef göstererek, kampusun önünde bir basın açıklaması yaptı. Ertesi gün dansı gerçekleştirmek için okula gittiğimizde yüzlerce polis okulumuza yığılmıştı. Dansa başladıktan saniyeler sonra polislerce engellenerek gözaltına alındık. Darp raporu aldıktan sonra da serbest bırakıldık. Birkaç gün önce ise evime gelen bir tebligatla kredimin kesildiğini öğrendiğim. Bizleri yoksullaştırarak cezalandırmaya ve susturmaya çalışıyorlar.

Okulumuzdaki eleştirel, muhalif atmosferi yok etmeye, kendi istedikleri makul ve biat eden öğrenci kitlesini yaratmaya çalışıyorlar.”

Etiketler :