Tescilli 3 biberden biri! Renk ve lezzetin uyumu turistleri hayran bıraktı
Yayınlanma:
22 Ağustos 2024 Perşembe 10:20
Denizli'nin Kale ilçesinde hasat edilen biber, Türkiye'nin tescilli üç biberinden biri. Kurutularak da kullanılmasıyla Kale Biberi, görsel bir şölen oluşturuyor. Muğla'ya tatil için gelen turistler, yolda karşılaştıkları kurumuş Kale Biberlerini hayranlıkla fotoğraflıyor.
1 9
Denizli'nin Kale ilçesinde, coğrafi işaretle tescillenen Kale biberleri kurutulmaya başlandı.
2 9
Tarlalardan toplanan biberler, yıkandıktan sonra iplere dizilerek evlerin balkonlarına veya lokantalara asılıyor.
3 9
Kendine has aroması ve tadıyla dikkat çeken Kale biberinden sos, salça, pul biber, toz biber ve tarhana gibi kışlık ürünler elde ediliyor.
4 9
Denizli-Muğla yolu üzerindeki işletmelere asılan biberler, turistlerin ilgisini çekiyor.
5 9
Turistler, biberlerin fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaşıyor.
6 9
20 yıldır biber dizdiğini belirten Gülsiye Soyluer, Kale biberinin Nisan ayında dikilip, Haziran'da toplanmaya başlandığını söyledi.
7 9
Soyluer, "1,5 ayda 20 ton biber dizdik. Yorucu ama 20 yıldır bu işi yapıyoruz. Kuruyan biber kış boyunca dayanıyor. Turistler de görünce şaşırıp fotoğraf çektiriyorlar" dedi.
8 9
Pamukkale'yi ziyaret eden Tataristanlı Aygül Zhukova , "Kale'de mola verdik ve asılan biberleri gördüm. Çok etkileyici, hemen fotoğrafladım. Her şey çok kırmızı, harika bir yer" dedi.
Ukraynalı Elena Nesterenko ise "Kurutulan biberler çok güzel kokuyor ve iştah açıyor. Bu özgün bir şey, ilk kez gördüm ve çok hoşuma gitti" diye konuştu.
9 9
İşletme sahibi Murat Soyluer, Kale biberinin Türkiye'nin tescilli bölgesel işaretli üç biberinden biri olduğunu belirtti. Soyluer, biberlerin büyük çoğunluğunun kurutularak toz biber ve kızartmalarda kullanıldığını, taze biberlerin ise közlenip kızartıldığını ifade etti.
Biberlerin turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü ve sıkça fotoğraflandığını sözlerine ekledi.