Terör Örgütü Üyelerine Hem İkamet Hem Vatandaşlık Verilmiş!

Terör Örgütü Üyelerine Hem İkamet Hem Vatandaşlık Verilmiş!
Taksim, Santa Maria Kilisesi ve Çağlayan Adliyesi’ne düzenlenen terör saldırılarının arkasından çıkan isimlerin yabancı uyruklu kişiler olması bazı soruları da akıllara getirdi. Son 2 yılda IŞİD ve El-Kaide terör örgütlerinin finansmanında yer aldıkları gerekçesiyle malvarlığı dondurulanların içinde Türkiye’ye sonradan gelen yabancılara vatandaşlık ve ikamet izni nasıl verildi?

Türkiye son 2 yılda düzenlenen terör saldırılarında açığa çıkan isimlerin her zaman yabancı uyruklu olması dikkat çekti.

Terörle mücadele ederken yabancı uyruklu kişiler de ekiplerin radarına girdi. Mal varlıkları için dondurma kararları alındı. Ancak akıllara şu soru geldi: Nasıl ikamet aldılar ? Nasıl izin verildi?

Türkiye’de son 2 yılda terör örgütleri İstanbul Taksim, Santa Maria Kilisesi ve Çağlayan Adliyesi’ne saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti. 3 saldırının 2’sinde (Taksim ve Santa Maria Kilisesi) teröristlerin yabancı kökenli olması dikkat çekti.

Taksim saldırısını Suriye uyruklu Ahlam Albashır, Santa Maria Kilisesi’ne saldırıyla ilgili aralarında Amirjon Kholikov ile David Tanduev'in de yer aldığı 34 şüpheli gözaltına alındı.

41'İNE İKAMET 15'İNE VATANDAŞLIK

12punto'nun haberine göre, 14 Şubat’ta Resmi Gazete’de terörün finansmanında yer alan kişilerin malvarlığına el konulması kararı yer aldı. Resmi Gazete kararına göre son 2 yılda yayınlanan 8 sayıda 86 kişinin IŞİD ve El Kaide terör örgütlerine finansman sağlamaktan dolayı mal varlığına el konuldu. 86 kişinin sadece 30’u doğuştan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.

154009207-ekran-resmi-2024-02-19-15-39-13.jpg

Kalan 56 kişinin 41’i Türkiye’de kayıtlı ikamet sahibi, 15’i ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almış. Son 2 yılda tam 56 kişi bu hakları elde etmiş. Türkiye'de terör saldırılarının ardı arkası kesilmemiş.

Etiketler :