Tedbirlere uyulmadı, kurbanlar sağlıksız koşullarda kesildi

Tedbirlere uyulmadı, kurbanlar sağlıksız koşullarda kesildi
Birçok kentte tedbirlere rağmen kurban kesiminde fiziksel mesafenin unutulduğu, maskelerin takılmadığı ve sağlıksız görüntüler ortaya çıktı.

Mersin'de Kurban Bayramı için 24’ü mobil olmak üzere 32 noktada 250 kasapla kesim hizmeti verilmesine, belediyeler ve İl Kurban Komisyonu tarafından alınan tedbirlere karşın istenmeyen görüntüler ortaya çıktı.

Yurttaşların ve kasapların fiziksel mesafeye dikkat etmediği, maskesiz bir şekilde kurban kesim alanlarına girdikleri görüldü.

Ankara’da da bildik görüntüler meydana geldi. Belediyenin belirlediği alan dışında, yol kenarlarında ve sağlık koşullarda kurban kesilirken; hayvanların iç organları da gelişigüzel şekilde etrafa saçıldı.

Birçok kişi maske takmazken, fiziksel mesafeye de uyulmadı. Bunlarla birlikte, kurban kesimleri esnasında civarda bulunan çocuklar bu görüntülere maruz kaldı.

İzmir'in Buca ilçesinde, kestiği büyükbaş kurbanlık hayvanın renginden şüphelenip, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine haber veren Gökhan Güler, hayvanda tüberküloz hastalığı olduğunu öğrenince şoke oldu. Ekipler, imha edilmek üzere etlere, sakatatlara ve deriye el koydu.

Birçok acemi kasap, kesimler sırasında yaralanarak acil servislerini doldurdu.

Etiketler :