Tedarikçi firma reddetti, 3D yazıcısı olan mühendisler harekete geçti: Solunum cihazı için yedek parça üretiyorlar

Tedarikçi firma reddetti, 3D yazıcısı olan mühendisler harekete geçti: Solunum cihazı için yedek parça üretiyorlar
Bir grup mühendis, yeni coronavirüs (Covid-19) ile mücadele için açık kaynaklı tıbbi ekipman üretimi konusunda kampanya başlattı.

"Birlikte yükseliriz" mottosuyla yola koyulan mühendisler, "Açık Hava Projesi" isimli projesinde solunum makinesi yedek parçası için 3D yazıcı seferberliği başlattı.

Açıklamalarında, "Dünya çapında, yerellerden toplanarak hızlı ve basit çözümler üretebilecek olan açık kaynaklı solunum cihazları gibi tıbbi ekipman üretimi üzerinde çalışıyoruz. Eğer yardımcı olabileceğini düşündüğünüz herhangi bir yeteneğiniz varsa, Yardımsever Mühendisler grubuna katılın. Birlikte yükseliriz" ifadelerini kullanan grup "İnsanlık kontrolü tekrar ele alabilir ve alacaktır" dedi.

Bir İtalyan hastanesinde solunum cihazı vanası kalmaması nedeniyle bir araya gelen grup, 3D yazıcılar yoluyla birkaç saat içinde solunum cihazı için vana ürettiler ve bu sayede 10 hasta solunum cihazına sahip olabildi.

İtalya'nın kuzeyinde bulunan Brescia kenti, coronavirüs salgınından en çok etkilenen yerlerden biri oldu. Bölgedeki bir hastanede solunum cihazı vanası bitince tedarikçi firmadan takviye istendi. Ancak tedarikçi firma talebi reddedince, bir grup mühendis bir araya gelerek 3 boyutlu yazıcılar vasıtasıyla solunum cihazı vanası üretti ve çok sayıda hastanın hayatı kurtuldu.

3D yazıcısı olanların ve yardımcı olabilecek teknik birikime sahip olanların katılımını bekleyen gruba şu linklerden ulaşılabilir:

Katılmak için tıklayın

https://www.projectopenair.org/

Etiketler :