TBMM'de ziyaretçi yasağı: Bütçe görüşmelerinin sonuna kadar devam edecek

TBMM'de ziyaretçi yasağı: Bütçe görüşmelerinin sonuna kadar devam edecek
TBMM’de, 9 Aralık Pazartesi günü başlayacak bütçe görüşmeleri boyunca ziyaretçi yasağı uygulanacak. Meclis’e 12 gün boyunca ziyaretçi alınmayacak.

Ziyaretçi yasağına ilişkin yazı milletvekillerine gönderildi. TBMM Genel Kurulu’nda 2020 bütçe görüşmeleri 9 Aralık Pazartesi günü başlayacak ve 20 Aralık Cuma günü tamamlanacak. 9-20 Aralık tarihleri arasında resmi tatil günleri de dahil olmak üzere her gün için çalışma kararı alındı.

Ziyaretçi alınmayacak

Bütçe görüşmeleri süresince, milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin olarak katılabilmeleri için TBMM’ye görevliler dışında ziyaretçi alınmayacak.

Vekillere lokanta hatırlatması

TBMM İdari Amirliği tarafından milletvekillerine gönderilen yazıda lokantalara ilişkin hatırlatma yapıldı. Milletvekillerine gönderilen yazıda TBMM Başkanlığı Sosyal Tesisler İşletme Yönetmeliği hatırlatıldı.

Söz konusu Yönetmelik gereği, Ana Bina Alt Kat Üyeler Lokantasının sadece milletvekilleri ve birinci derece yakınlarının, Ana Bina Üyeler Lokantasının; milletvekilleri ve birinci dereceden yakınları ile beraberindeki misafirleri ve parlamento muhabiri kartı sahibi basın mensuplarının, kulisler ve kış bahçelerinin de sadece milletvekillerinin kullanımına ayrıldığı belirtilerek şöyle denildi:

“Ancak son günlerde söz konusu mekanlarda özellikle Ana Bina Alt Kat Üyeler Lokantasında yoğun misafir kabul edilmesi milletvekillerimizin ayakta kalmasına ve servis hizmetlerinin aksamasına neden olduğundan, siz değerli milletvekillerine daha kaliteli ve hızlı hizmet verilebilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

Etiketler :