TBMM personelinde coronavirüs tespit edildi

TBMM personelinde coronavirüs tespit edildi
TBMM'de garson olarak çalışan personel 'çok yüksek ihtimalle coronavirüs' ifadesi ile Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Sonradan yapılan açıklamada personelin testinin negatif çıktığı belirtildi.

BirGün'ün haberine göre; TBMM’de garson olarak çalışan A. B, bu sabah “omzundaki ağrı” nedeniyle Meclis Hastanesi’ne başvurdu. Önce röntgen, ardından tomografisi çekilen A. B, tomografi sonuçlarına göre yüksek olasılıkla coronavirüs olduğu belirtilerek ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

A. B’nin ardından bir başka garsonun daha Meclis Hastanesi’ne başvurduğu ve coronavirüs olma ihtimaline karşı detaylı tetkiklerine devam edildiği öğrenildi.

Yemek dağıtıyorlardı

İki garsonun da TBMM’deki Tabur Binası içerisindeki yemekhanede, tabldot yemeklerin dağıtıldığı bölümde görev yaptığı öğrenildi. TBMM'de salgın nedeniyle yemekhanelerin kapatılması dolayısıyla TBMM Ana Bina ve Halkla İlişkiler Binası'na tabldot yemek servisi yapılıyordu. Ramazan Ayı dolayısıyla bu uygulama sonlandırıldı ve isteyen personel yemeklerini Tabur Binası’ndaki yemekhaneden alması istendi.

TBMM Başkanlığı'nın, bu yemekhanede çalışan iki garsonun temas ettiği kişilerin tespit edilmesi için araştırma başlattığı da öğrenildi.

Açıklama geldi

TBMM'den bir kaynaktan gelen açıklamada, "İddiada ismi geçen çalışanın rahatsızlığı, bronşit. Ancak tedbir amaçlı korona testi yapılmış ve test sonucu da negatiftir." ifadesi kullanıldı. 

Etiketler :