TBMM: Meclis Hastanesi doktoruna yapılan ikinci testte coronavirüs pozitif çıktı

TBMM: Meclis Hastanesi doktoruna yapılan ikinci testte coronavirüs pozitif çıktı
Meclis Başkanlığı, Meclis hastanesinin doktorunda coronavirüs çıktığını duyurdu.

TBMM Başkanlığı tarafından görevli doktorun sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamada "Coronavirüs şüphesiyle hastanede bulunan Meclis Hastanesi doktoruna yapılan ikinci testte Covid-19 pozitif çıkmıştır. Doktorla son 14 gün içinde temas eden şahıslarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği şekilde gerekli prosedürler uygulanmaktadır" denildi.

Karantinaya alınmıştı

Meclis Devlet Hastanesi'nde görevli doktora, ateş ve boğaz ağrısı belirtilerinin görülmesi üzerine coronavirüs testi yapılmış, test sonucu negatif çıkmıştı. Tedbir amaçlı hastanede gözlem altında tutuluyordu. 

TBMM Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer kullanılmıştı:

"Meclis Hastanesi'nde görevli bir doktorda ateş ve boğaz ağrısı belirtilerinin görülmesi üzerine Ankara Şehir Hastanesi'nde test yaptırılmış ve test sonucu negatif çıkmıştır. Kendisi tedbir amaçlı olarak hastanede tutulmaya devam edilmektedir. Ancak son 14 günde muayene ettiği kişiler telefonla aranarak, bilgilendirilmiş ve tedbir amaçlı olarak kendilerini izole etmeleri istenmiştir."

Milletvekilleri de tehlikede

İki gün önce, test negatif çıkmasına rağmen tedbir amaçlı hastanede tutulduğu açıklanan doktorun son iki haftada muayene ettiği milletvekilleri ve Meclis personeli telefonla aranarak kendilerini izole etmeleri söylenmiş ve Meclis'e gelmemeleri aktarılmıştı.

Doktorun testinin pozitif çıkmasının ardından milletvekilleri ve Meclis personelinin de risk altında olduğu düşünülüyor.

Etiketler :