Tanrıkulu: Saray'ın Doğalgaz Gideri Kaç İşçinin Ücreti?

Tanrıkulu: Saray'ın Doğalgaz Gideri Kaç İşçinin Ücreti?
Cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili tartışmalar sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, sarayın doğalgaz ücretini sordu.CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 6 aylık...

Cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili tartışmalar sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, sarayın doğalgaz ücretini sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 6 aylık doğalgaz ile ısıtma bedelinin kaç taşeron işçisinin ücretine denk geldiğini sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 6 aylık doğalgaz ile ısıtma bedeli olan 10 milyon TL kaç taşeron işçisinin ücretine denk gelmektedir?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 6 aylık doğalgaz ile ısıtma bedeli olan 10 milyon TL ile kaç memur istihdam edilebilir?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 6 aylık doğalgaz ile ısıtma bedeli olan 10 milyon TL asgari ücretle geçinen ailenin kaç günlük gıda harcamasıdır?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 6 aylık doğalgaz ile ısıtma bedeli olan 10 milyon TL ile kaç öğrenciye burs verilebilir?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 6 aylık doğalgaz ile ısıtma bedeli olan 10 milyon TL kaç emeklinin 2014 yılı maaşına yapılan zamma denk gelmektedir?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 6 aylık doğalgaz ile ısıtma bedeli olan 10 milyon TL asgari ücretle geçinen ailenin kaç günlük yol parasıdır?”

Gerçek Gündem