Şortlu kadının fotoğraflarını çeken taksici men edildi

İstanbul'da şortlu bir kadının fotoğraflarını çeken ve 2 kadın yolcuya yakalanan taksici polisten kaçtı. Kadın yolcuların polisten yardım istemesi üzerine “Dur” ihtarına uymayan ve yola devam eden taksici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından süresiz olarak taksicilikten men edildi.

Fulya'dan Beşiktaş'a gitmek için taksiye binen 2 kadın yolcu, bindikleri taksinin şoförünün şortlu bir kadının fotoğraflarını çektiğini fark edince tepki gösterdi. Bunun üzerine kadınlar taksiciye neden fotoğraf çektiğini sorup, galeriyi görmek istediklerini söyledi. Bu isteği duyunca telaşlanan şoför, yolcuların galeriyi göremeyeceklerini ve böyle bir haklarının olmadığını söyledi. Bunun üzerine yolda polisi gören kadınlar yardım istedi. Kadın yolcuların yardım çığlıklarıyla panikleyen taksici polisten kaçtı.

“Dur” ihtarına uymadı

İstanbul Duysun isimli Twitter hesabından paylaşılan videoda polisin "Dur" ihtarına uymayan ve "Bir sorun var" diyerek aracı sürmeye devam eden taksicinin, daha sonra motosikletli polisin önünü kesmesiyle durduğu görüldü. Kadın yolcular kendi fotoğraflarının da çekilmiş olduğunu düşünüp taksiciden aracı karakola çekmesini istedi. Yakalanan H.U. isimli taksici, tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

ibbtaksicimen.jpg

Meslekten süresiz men edildi

Olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından, konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) harekete geçti. İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; kadınların gizli gizli fotoğraflarını çeken şoför, taksicilikten süresiz men edildi.

‘Adli süreci başlattık’

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe de "Haberin yayınlandığı andan beri büyük bir üzüntü ve öfkeyle konuyu takip ediyoruz. Altını çizerek söylüyorum yönetim olarak hukuk dışılığa, hele kadınlara yönelik saldırılara karşı temel politikamız sıfır tolerans. Mevzuata uygun en ağır cezayı verdik, adli süreci de başlattık" dedi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :